REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten ‘insan hakları’ bildirgesi

Eğitim-İş’ten ‘insan hakları’ bildirgesi

Eğitim-İş Denizli Şubesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Candoğan Parkı önünde bildiri dağıttı.

/ DENİZLİHABER / 11 Aralık 2013 Çarşamba, 10:56

Dünya İnsan Hakları Günü’nün 65 yıl dönümü dolayısıyla Candoğan Parkı önünde stant açarak vatandaşlara, karanfil ve Birleşmiş Milletler bünyesinde kabul edilen ‘İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni dağıttı.

Uluslararası düzeyde “insan haklarının anayasası” olarak, devletleri bu alanda ortak değerler ve ilkeler çerçevesinde birbirine yakınlaştıran en temel belgelerden birini oluşturduğunu söyleyen Eğitim-İş Denizli Şubesi Örgütlenme Sekreteri Yasemin Koptur, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin yayınlanabilmesi için verilen mücadelenin temelinde, insanın düşünebilen bir varlık olması yatmaktadır. Düşünce, insanı insan yapan en önemli değerlerden biridir. Bu nedenle, ‘yaşama hakkı’ndan sonra gelen en önemli hak, ‘özgür düşünme’ hakkıdır” dedi.

Koptur, “Bugün “ileri demokrasi” nutukları atan AKP iktidarı döneminde, başta yaşam hakkı olmak üzere, temel insan hak ve özgürlükleri alanında ülkemiz tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Yargının bağımsızlığı tartışılır duruma getirilmiş, adil yargılanma süreci zedelenmiş, ülkemiz adeta açık cezaevine dönüştürülmüştür. İfade özgürlüğü yerlerde sürünmekte, cumhuriyet tarihinin en ağır dönemi yaşanmaktadır. Gazeteciler, avukatlar, milletvekilleri, öğretim üyeleri, siyasetçiler, sendikacılar, öğrenciler, aydın ve yazarlar neyle suçlandıklarını bilmeden cezaevlerinde tutulmaktadır. Toplantı ve gösteri hakkı engellenmeye ve cezalandırılmaya devam ederken, örgütlenme özgürlüğünde ilerleme sağlanamamıştır. Din ve vicdan özgürlüğü sorunu devam etmekte ve tam bir ayrımcılık örneği sergilenmektedir” diye konuştu.

Koptur, Eğitim-İş olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insan hak ve özgürlükleri için mücadele etmeye devam edeceklerini açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı