REKLAMI GEÇ

Eşekler köyün tanıtımı için yarıştı

Eşekler köyün tanıtımı için yarıştı

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Bademli köyünde bu yıl 7’ncisi yapılan ‘Bademli Köyü Tanışma ve Yardımlaşma Festivali’ kapsamında düzenlenen eşek yarışına, 9 eşek katıldı.

/ DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2011 Perşembe, 16:37

Köy girişinden, köy meydanına kadar 2.5 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen eşek yarışında, eşekler ve binicileri, birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı. Çekişmeli geçen yarışmada ‘Rüzgar’ isimli eşeği ile Recep Akın birinci, ‘Karakaçan’ isimli eşeği ile Halil Yıldırım ikinci ve ‘Kır eşek’ isimli eşeği ile Şaban Akın üçüncü oldu. İlk üçe giren eşek binicilerine, Yatağa palası, eşeklere de ikişer dolu arpa ödülü verildi. 280 nüfuslu köyün yaz aylarında gurbetçilerin de gelmesi ile birlikte nüfusunun 2 binin üzerine çıktığını söyleyen Köy Muhtarı Ahmet Akın, “Köyümüz aşırı göç verdi. Yaz aylarında yurt dışındaki hemşerilerimiz, Denizli ve çevre illerdeki köylülerimiz köye geliyor. Köyümüzün tanıtımını yapmak, göç eden köylülerimiz ile birlikte olmak, tanışmak güzel zaman geçirmek için her yıl festival düzenliyoruz. Bu yıl festivalimizin 7’ncisini yaptık. Festival ağalığını da 15 bin lira vererek Ramazan Akın aldı. Festivalimizin renklenmesi, için bu yıl ilk kez eşek yarışı da organize ettik. Eşek yarışının startını festival ağamız Ramazan Akın verdi. Eşekler ve binicileri 2.5 kilometrelik parkurda birinci gelebilmek için ter döktü, kıyasıya mücadele etti. Yarışacak eşek bulmakta çok zorlandık ama ilk yıl olmasına rağmen 9 eşek yarışmaya katıldı” dedi.

Eğlenceler de yapıldı
Festival kapsamında eşek yarışı ile birlikte yerel sanatçıların konser verdiğini, eğlence programları yaptıklarını belirten Muhtar Akın, “Geleneksel festivalimizle hemşerilerimize güzel bir hafta sonu yaşattık. Yerel sanatçılarımızın verdiği konserlerde yöresel şarkılarımız seslendirildi. Yöresel oyunlarımız oynandı. Gelecek kuşaklara kendi örflerimizi ve adetlerimizi de tanıtmış olduk. Köy halkı birbiriyle tekrar tanıştı, kaynaştı. Köy olarak bizim en büyük isteğimiz, köyümüzden Burdur sınırları içindeki Salda Gölü’ne kadar eşek safari düzenlemek. Eşeler Yaylası’ndan da geçecek bu safarinin uzunluğu, 25 kilometre olacak. Ancak bu safari için bize en az 25 eşek gerekli, eşek bulmakta zorlanıyoruz. Doğa dernekleri ve trekkingciler tarafından köyümüzden başlayarak Salda Gölü’ne kadar defalarca doğa yürüyüşü yapıldı. Bu yürüyüşleri köy halkı olarak bizler eşeklerin yardımı ile organize ederek, köyümüzün ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

emin   -  Bağlantı 4 Mayıs 2013, 22:49

değerli arkadaşlar bizde http://www.tavaszirve.com haber sitesinden yazıyoruz köyünüzün tanıtımı için bizde varız bu eşek festivali hangi ayda oluyor bize bildirirmisiniz aynı zamanda sitemizze ziyaret edebilirsiniz

emin karadeniz   -  Bağlantı 20 Haziran 2012, 22:23

değerli arkadaşlar bu sene tekrar eşek safarisi varmı biz haberciyiz köyünüzün tanıtımı için iyi olur sitemize ziyaret edebilirsiniz http://www.tavaszirve.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı