REKLAMI GEÇ

Hastalık tehlikesi geçti karantina kalktı

Hastalık tehlikesi geçti karantina kalktı

Denizli Valiliği İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu’nun “şap hastalığı” nedeniyle aldığı karar gereğince il genelinde 8 Aralık’ta başlayan “karantina” uygulaması kaldırıldı. Bugünden itibaren tüm pazarlara hayvan giriş-çıkışları serbest bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2016 Salı, 12:39

İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu, Denizli ile birlikte çevre iller Burdur, Aydın ve Uşak’ta da şap hastalığı görülmesi üzerine aldığı kararla 8 Aralık 2015’ten itibaren il genelindeki pazarları kapatarak, hayvan giriş çıkışlarını da yasaklamıştı. Bu nedenle Çal’da düzenlenecek deve güreşleri de iptal edilmişti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, alınan önlemler ve yapılan uygulamalar sonucu şap hastalığı tehlikesinin ortadan kalktığını, bugünden iibaren de il genelindeki hayvan pazarlarının açıldığını, canlı hayvan giriş çıkışlarının da serbest bırakıldığı belirtti.

ACIPAYAM’DA ÖNLEMLER ALINDI
Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan da, “Belediye olarak biz Canlı Hayvan Pazarımızda gerekli temizlik ve dezenfeksiyon tedbirlerini kadar aldık. Hayvanlar, veteriner hekimlerimizce sağlık ve evrak kontrolleri yapıldıktan sonra pazara alınmaktadır. Belediyemiz canlı hayvan pazarında bugüne kadar herhangi bir hastalık çıkışı olmamıştır. Biz tedbirlerimizi en üst düzeye alıyoruz. Tüm Acıpayam’lı yetiştiricilerimize ve hayvan alımı satımı yapan celep arkadaşlarımıza canlı hayvan pazarının açılmasından dolayı sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı günler diliyorum’’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı