REKLAMI GEÇ

Hırsızlık Kuzuören’in dünya ile iletişimini kopardı

Hırsızlık Kuzuören’in dünya ile iletişimini kopardı

Denizli’nin başı kablo hırsızlarıyla dertte. Acıpayam’da meydana gelen bir kablo hırsızlığının zanlıları yakalandı ancak olan vatandaşa oldu. Keza telefon ve internetsiz kalan 350 nüfuslu Kuzören Mahallesi’nin dünya ile iletişimi kesildi. Yetkililer hatların 2 aya anca yapılacağını söyledi!

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2019 Perşembe, 10:14

Aralık ayı başında Acıpayam’da kablo hırsızlığı meydana gelmiş, hırsızlar Kuzören ile Yeniköy Mahalleleri arasındaki hattan yaklaşık 600 metre uzunluğunda telefon kablosunu çalmışlardı.

Hırsızlık olayının ardından soruşturma başlatan jandarma geçtiğimiz hafta sonuca ulaşmış, olaya ilişkin gözaltına alınan 6 zanlıdan 3’u tutuklanmıştı.

OLAN VATANDAŞA OLDU
Kablo hırsızları yakalandı ve cezaevine gönderildi ancak, olan vatandaşa oldu. 600 metrelik hattaki kabloların çalınması, Kuzören Mahallesi’nin dünya ile iletişimini kesti. 400 haneli ve 350 nüfuslu Kuzören Mahallesi’nde hırsızlığın meydana geldiği 3 Aralık’tan itibaren telefon ve internet kesildi.

“HASAR NE ZAMAN TELAFİ EDİLECEK?”
Kuzören Mahallesi Muhtarı Ali Kaygın, Aralık ayı başından bu yana köylerinde telefon ve internetin çalışmadığını belirterek, cep telefonları olmasa dünya ile iletişimlerinin tamamen kesileceğini söyledi.

Hasarın ne zaman giderileceği konusunda net bir bilgi alamadıklarını belirten Muhtar Kaygın, “Kaymakamlık başta olmak üzere başvurmadığımız kurum kalmadı. Ancak, kimse hasarın ne zaman giderileceğini, köyle yaşamın ne zaman normale döneceğini söyleyemiyor” dedi.

“EN AZ 2 AY DAHA İLETİŞİM YOK”
Görüşmelerinden edindikleri izlenimin en az 2 ay daha Kuzören’e telefon ve internet hattının gelmeyeceği yönünde olduğunu anlatan Muhtar Kaygın, “Bu işin bürokratik işlemleri var, yazışmaları var. Bundan sonra ödenek çıkarılacak, ihale yapılacak, kablo alınacak, ardından yeni hatlar çekilecek. Bu da en az 2 ay daha evlerde telefonların çalmaması, internetin olmaması anlamına geliyor” dedi.

“FATURALAR NE OLACAK?”
Bir diğer sorunlarının da faturalar olduğunu ifade eden Muhtar Ali Kaygın, “Telefon ve interneti ay başından beri kullanamıyoruz. En az 2 ay daha kullanamayacağız. Ancak, hatların anlaşmaları gereği bize fatura gelmeye devam edecek. Bizden almadığımız hizmetin karşılığını isteyecekler. Buna da bir çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı