REKLAMI GEÇ

Kaybolan oğullarını 9 yıldır arıyorlar

Kaybolan oğullarını 9 yıldır arıyorlar

Acıpayam’da 9 yıl önce sağlık muayenesinden geçirilmek üzere evinden alınarak hastaneye götürülmesinin ardından kaybolan zihinsel engelli kişinin ailesi, oğullarının bulunacağı ümidini koruyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2018 Çarşamba, 18:20

DENİZLİ (AA)
Kumafşarı Mahallesi’nde 4 Haziran 2009’da sağlık kontrolünden geçirilmek üzere jandarma ekipleri tarafından evinden alınarak hastaneye götürülen ve daha sonra kendisinden haber alınamayan zihinsel engelli Hilmi Onaç’ın (41) babası Muhammet Onaç (63), jandarma, akrabaları ve belde sakinleriyle sürdürdükleri arama çalışmalarından bir sonuç alınamadığını ifade etti.

Oğlu kaybolduktan sonra İtalya’da çalıştığı işten ayrıldığını, hayatını oğlunu bulmaya adadığını anlatan Onaç, çocuğunun bulunması için fotoğrafını bastırıp dağıttığını, ihbarlar üzerine İzmir, Antalya, Manisa, Balıkesir ve Muğla’ya gittiğini ancak izine rastlayamadığını söyledi.

Oğullarını aramaktan 9 yıldır vazgeçmediklerini, her gün ondan bir haber geleceği ümidiyle yaşadıklarını aktaran Onaç, evladını gören veya yerini bilenlerin durumu güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

Kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz ve derdini anlatamaz durumda olan oğlunu eve getirmeyerek minibüs durağına bırakan görevlilerin ihmal suçlamasıyla açılan davada ceza aldığını ancak bunun oğlunu geri getirmediğini kaydeden Onaç, “Hilmi’yi kaybolmasının ardından en son görüldüğü Çakır Mahallesi ve çevresinde aradık, fakat hiçbir sonuç alamadık. Gelen ihbarlar üzerine çevre il ve ilçelerde de aramamıza rağmen bulamadık. Yıllardır oğlumu bulacağım ümidiyle yaşıyorum. Aile olarak perişan olduk. Oğlum bunca yıldır nerede, nasıl yaşıyor bilmiyorum. Düşündükçe yıkılıyorum. Oğlumu gören, duyan varsa lütfen irtibata geçsin” dedi.

Acıpayam’ın Kumafşarı Mahallesi’nde 32 yaşındaki zihinsel engelli Hilmi Onaç, “sağlık kontrolünden geçirilmek” üzere jandarma tarafından evinden alınarak Denizli Devlet Hastanesine götürülmüştü.

Evine geri dönmemesi üzerine yürütülen soruşturmada Onaç’ın muayene sonrası Acıpayam’dan beldeye giden minibüslerin kalktığı durağa bırakıldığı ancak minibüse binmeyerek yürüyerek uzaklaştığı tespit edilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı