REKLAMI GEÇ

Kent Konseyi Ankara’da

Kent Konseyi Ankara’da

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ve Kent Konseyi Meclisleri Ankara’ya çıkarma yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ve Denizli Milletvekilleri ile bir araya gelen heyet Kent Konseyinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2016 Perşembe, 15:42

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, Kent Konseyi Şairler Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu ve Yürütme Kurulu üyeleri Ankara’ya çıkarma yaptı.

Kent Konseyi heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin, Cahit Özkan ve Melike Basmacı’yı ziyaret ederek Kent Konseyinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi’nin Denizli’ye yeni bir soluk getirdiğini söyledi. Başkan Değirmenci, “Kent Konseyleri aslında tüm STK’ları kendi şemsiyesi altında tutan bir üst örgüttür. Bu kapsamda il merkezinde hizmet veren ve çalışmalar yapan Kent Konseyimiz Büyükşehir yapılanmasının ardından ilçelerimizde de çalışmalar yürütmektedir. Bu çerçevede ilçelerimizi ziyaret ederek Kent Konseylerinin kurulmasına öncülük ediyoruz. Bu konuda epeyce mesafe aldık” dedi.

“KENT KONSEYLERİ İLERİ DEMOKRASİNİN EN CANLI GÖSTERGESİDİR”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, kent konseylerinin mesafelerin minimuma indiği yer olduğunu belirterek, “Hem gönüllüsünüz, hem de yerel yönetime dahilsiniz. Masanın sadece bir tarafından değil masanın dört kenarına da hakimsiniz” dedi.

Kent konseylerinin bir toplumun organize olması ve ileri demokrasi anlamında ilk adım olduğuna dikkati çeken Bakan Ramazanoğlu, “Kent konseyleri ileri demokrasinin en canlı göstergesidir. Bir kent konseyi ne kadar etkin, yetkin ve faalse o memlekette demokrasinin çarkları iyi işliyor demektir. Bu bağlamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’ne canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“HİZMET HER YERDE MÜMKÜN”
Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar da, makamların milletin olduğuna değinerek, “Bizler emanetçiyiz. Nerede olursanız olun hizmet her yerde mümkün. Yerel yönetimler bu işi çok iyi yapıyor. Yörelerin sorununu oradaki sadece yöneticiler değil bu şekilde hizmet veren STK’lar ve gönüllüler iyi biliyor ve bu işi iyi yapıyor. Hepimizin bu ülkenin kalkınmasında bir rolü ve emeği var. Biz batının birçok alanda yakaladığı yeniliklerin biraz gerisindeyiz ama sermaye olarak, insan gücümüz ve merhamet duygumuz ile öndeyiz. Bu dalga dalga çoğalacak ve bu iyilik hareketini gören herkes devletten bir şey beklemeden ‘bende bir şey yapayım’ bilincini kazanacak” dedi.

“DENİZLİ SEVDASININ ETRAFINDA TOPLANAN GÖNÜLLÜLERİZ”
Önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, Kent Konseyi’nin içinde olan ve kuran birisi olarak çalışmaları bildiklerini ve ellerinden geldiği ölçüde yanlarında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Zeybekci, “Denizli sevdasının etrafında toplanan gönüllüler olarak görüyoruz. Bizi biz yapan, bizi tek bir şemsiye altında toplayan ve bütün özelliklerimizle içinde barındıran bir kurumdur Kent Konseyleri. Ne kadar güçlenir etkin olursa, farklı fikirler ile güzel sonuçlar alıp Denizli için güzel çalışmalar yaparsa başarılı olur. Denizli Büyükşehir Belediyemiz de bunu bu güne kadar en iyi şekilde yerine getirdi. Bundan sonrada destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI HİZMET ETMEK GURUR VERİCİ”
Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kent Konseyi çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Birçok farklı kesimde, farklı yaşta ve farklı meslek guruplarındaki kişilerin bir arada olması ve kentimizin faydasına yönelik kararlar alması çok güzel bir şey. Çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. İşinden gücünden ve her şeyden fedakarlık edip bu çalışmaların içinde olmak da gurur verici bir olay” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZA ULAŞARAK TALEPLERİ TOPLAMAK ÇOK ÖNEMLİ”
Denizli Milletvekili Cahit Özkan, karar alma süreçlerinde STK’ların önemli rol üstlendiğini kaydederek, “Sizlerin yaptığı çalışmalar hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyemizin yapacağı çalışmalar için çok önemli. Sizlerin en ücra yerdeki vatandaşlarımıza ulaşarak taleplerini alması ve bunları icraata dönüştürmenin en az bir milletvekili kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Karar alma süreçlerinde sizlerin ve tüm STK’ların önemli roller üstlendiğini söylemek isterim” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi heyeti daha sonra Uluslararası Omurilik Felçlileri Derneğini ve ilk Meclis’i ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı