REKLAMI GEÇ

Koronanın kapattırdığı Acıpayam Belediyesi ne yapacak?

Koronanın kapattırdığı Acıpayam Belediyesi ne yapacak?

Artan koronvirüs vakaları nedeniyle radikal bir önlem alan Acıpayam’ın doktor Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, cuma günü öğleden sonra belediyeyi kapatmış, tüm personeli evlerine göndermişti. Başkan Şevkan, belediyenin pazartesi günü açılacağını, 3-4 personel bulunduracağını ancak zorunlu haller dışında hizmet verilmeyeceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2020 Pazar, 14:33

Koronavirüs vakalarında hızlı artış yaşanan ilçelerden biri olan Acıpayam’da Belediye Başkanı Hulusi Şevkan cuma günü radikal bir karar almış ve belediyeyi kapatmıştı.

Başkan Şevkan, Acıpayam Belediyesi’nin ne kadar kapalı kalacağı ile ilgili sorunun yanıtını Denizlihaber.com’a verdi. Başkan Şevkan, durumun çok ciddi olduğunu belirterek, artan vakalardan korunmak için daha titiz önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Belediyede çalışmaya cuma günü öğle saatlerinde ara verdiklerini belirten Başkan Şevkan, “Belediye hizmetini tamamen bitirmenin imkanı yok. Ancak, önlem de almamız gerekiyor. Pazartesi günü ben ve birkaç mesai arkadaşım belediyeye geleceğiz” dedi.

Personelin büyük bir bölümünün evlerinde olacağını belirten Başkan Şevkan, “Çok zorunlu durumlar ortaya çıkar ve çözülmesi gerekin sorun olursa gelen birkaç arkadaşımız ile birlikte çözüm üreteceğiz. Onun dışındaki hallerde notlar alınacak, düzenleme yapılacak” dedi.

Başkan Şevkan, sağlık, temizlik ve zabıt ekiplerinin alanda çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

GENEL DURUM KÖTÜ
Acıpayam’daki genel duruma ilişkin bilgiler de veren Şevkan, tablonun hiç de iyi olmadığını söyledi. Vakaların hızla arttığını dile getiren Şevkan, bugün Güney Mahallesi’ni ziyaret ettiğini ve vatandaşlara uyarılarda bulunduğunu söyledi.

Başkan Şevkan, “Özellikle Güney Mahallesi’nden hiç de iç açıcı olmayan haberler alıyoruz. Vakalar artıyor, ne yazık ki ölümler de geliyor. Dün engelli bir gencimiz korona nedeniyle hayatını kaybetti” dedi.

HASTANEDE DOLULUK YÜKSEK
Acıpayam Devlet Hastanesi’nde korona vakaları nedeniyle doluluğun her geçen gün arttığına işaret eden Başkan Şevkan, “Bu doluluğun en önemli etkenlerinden biri Serinhisar. Bu ilçemizden bize çok yoğun vaka geliyor. Serinhisar küçük bir ilçe olmasına rağmen hastanede Acıpayam’daki vakaların çok önünde seyrediyor. Bu ilçemizde hızla önlem alınmalı. Acıpayam’da pazarı biz yarı yarıya düşürdük, Serinhisar’da da benzer bir adım atılmalı” dedi.

ÖNLEMLERİ ARTIRMALIYIZ
Korona vakalarının önüne geçmenin önlemleri artırmaktan başka yolunun olmadığını dile getiren Başkan Şevkan, “Mutlaka kahvehaneler ve kafeler kapatılmalı. Okullarda sınırlama getiriyoruz, üniversiteleri kapatıyoruz ama okula gitmeyen gençler kafeden çıkmıyor. Hal böyle olunca da okulları kapatmanın bir anlamı kalmıyor. Maske, mesafe ve hijyene uyulmalı, izolasyon artırılmalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı