REKLAMI GEÇ

Lezzetiyle damaklarda yer eden Akalan karpuzunda hasat başladı

Lezzetiyle damaklarda yer eden Akalan karpuzunda hasat başladı

Acıpayam’ın son yıllarda önemli tarım ürünlerinden biri olan Akalan karpuzunda hasat başladı. 260 bin ton rekoltenin beklendiği karpuzun tarla çıkış fiyatı 1.50-1.60 TL arasında değişiyor. Turizm bölgelerinin tercih ettiği karpuzda bu yıl koronavirüs endişesin yaşanıyor. Turist sayısının azlığı üreticiyi ‘Pazar bulma endişesine’ itti.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2020 Çarşamba, 13:23

Acıpayam’da lezzeti ile damaklarda iz bırakan Akalan karpuzunun hasadına başlandı. İlçenin farklı mahallelerinde yaklaşık 35 bin dekar alanda üretilen ve 260 bin ton rekoltenin beklendiği Akalan karpuzu tezgahlardaki yerini aldı.

Hasat döneminde çekirdekten yetiştirilen karpuzlarda dekarda 7-8 ton, aşıdan yetiştirilen karpuzlarda ise dekarda 14-15 ton verim alan üretici, tarladan 1 lira 50 kuruş ile 1 lira 60 kuruş arası alıcı bulduğu karpuzun bu seneki piyasasından memnun.

Hasadın ilk günlerinde pazar sıkıntısı yaşamayan üretici, koronavirüs nedeniyle otellerdeki turist sayısının azlığından endişeli. Normalleşme süreciyle otellerin faaliyetine başlaması üreticiyi sevindirdi ancak yabancı turistlerin sahillere gelememesi üreticiyi pazar konusunda endişelendiriyor.

ÜRETİM VE LEZZETTE BİR SIKINTI YOK
Acıpayam İlçe Tarım Müdürü Abdurrahman Oymak, Akalan karpuzunun artık ilçenin birçok mahallesinde üretilmeye başlandığını belirtti. Üretimde, lezzette ve kalitede herhangi bir sıkıntının bulunmadığını dile getiren Oymak, pazarın uygun olması durumunda üreticinin yüzünün güleceğini söyledi. Hasadın ilk günlerinde rekoltenin ve fiyatın üreticiyi memnun ettiğini aktaran Oymak, sorumuz üzerine; koronavirüs nedeniyle sahil kesimindeki otellerde yaşanabilecek sıkıntının üreticiyi endişelendirdiğini kaydetti.

SAHİL KESİMİNDE SIKINTI OLABİLİR
Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım ise, Denizli Haber’e telefonla verdiği bilgide, ilçede karpuz hasadının başladığını üreticilerin rekolteden memnun olduğunu söyledi. Lezzeti ile bilinen Akalan Karpuzu’nun genellikle sahil kesimine gönderildiğini aktaran Yıldırım, “Bu sene koronavirüs nedeniyle sahil kesimlerinde turist sıkıntısı yaşanıyor. Bizim karpuzlarımız da genellikle tüccarlar aracılığıyla bu kesimlere gittiği için pazar anlamında bir sıkıntı yaşayabiliriz. Rekolte ve fiyatta beklentimiz karşılandı ama umarız pazar konusunda sıkıntı yaşamayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı