REKLAMI GEÇ

MHP’de disiplin krizi!

Önümüzdeki genel seçimlerde iktidara oynayan, yapılan kamuoyu yoklamalarında alternatif iktidar partisi olarak göze çarpan, hatta Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı seçilmesi ile siyasi dengelerin alt üst olduğu şu günlerde bile oy potansiyelinde düşüş olmayan MHP ilimizde için için kaynıyor. MHP’ye yakın kaynaklardan öğrendiğim kadarı ile, Zafer Kaplan başkanlığındaki il yönetimi sonrasında en büyük kriz geçtiğimiz günlerde patlak vermiş. İl Yönetimi, eski il başkanı Feridun…

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2010 Cuma, 20:18

Önümüzdeki genel seçimlerde iktidara oynayan, yapılan kamuoyu yoklamalarında alternatif iktidar partisi olarak göze çarpan, hatta Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı seçilmesi ile siyasi dengelerin alt üst olduğu şu günlerde bile oy potansiyelinde düşüş olmayan MHP ilimizde için için kaynıyor.

MHP’ye yakın kaynaklardan öğrendiğim kadarı ile, Zafer Kaplan başkanlığındaki il yönetimi sonrasında en büyük kriz geçtiğimiz günlerde patlak vermiş. İl Yönetimi, eski il başkanı Feridun Ünal ile bazı partilileri, sudan bir bahane ile disipline sevketmek üzere harekete geçmiş. Ancak son anda yanlıştan dönülerek, kriz sona erdirilmiş.

Duyumlarıma göre; Eski il başkanı Feridun Ünal’a kızan bir gazetecinin köşe yazısındaki “MHP’nin Serinhisar pikniğine karşı Denizli Sevdalıları Derneği Karataş’da piknik düzenledi” sözü üzerine, eski il başkanı Feridun Ünal ve bazı parti üyeleri, MHP yönetime karşı kasti hareketlerde bulunmak ve partilileri yanılmak maksadı ile böyle bir piknik düzenledikleri gerekçesi ile disipline sevk edilmişler. Tabii, parti disiplin kurulunda “kafa koparmak için” meraklı olan bazııları da “Gönderin kafalarını koparalım” diyerek, şuh kahkahaları ile olaya çanak tutmuşlar.

Ancak duyarlı bir yönetim kurulu üyesinin “Siz kimi ihraç ediyorsunuz? Bu partide hasbelkader üç yıl merkez ilçe, üç yıl il başkanlığı yapmış birisini ihraç etmek sudan bahaneye bakmaz” deyince, duyarlı bazı yönetim kurulu üyelerinin de, aynı mihval üzerine karara karşı çıkmaları ile “Disiplin Krizi” büyümeden rafa kaldırılmış.

Burada benim anlamadığım bir olay; Denizli Sevdalıları Derneği’nin MHP yönetimi tarafından “Muhaliflerin toplandığı yer” olarak görülmesidir.
Halbuki, bu dernek, eski il başkanı Ünal tarafından, Ülkücülerin “Bizimde bir sivil toplum kuruluşumuz olsun” demeleri üzerine kurulmuş olan ve gerçekten sosyal demokrat sivil toplum örgütlerinin çoğunlukta bulunduğu ilimizde, Milliyetçi bir kuruluşun oluşmasını yapmak için kurulmuştur. Ve bu dernek, gerçekten Ülkü Ocaklarından sonra en faal milliyetçi kuruluş olarak göze batmakta ve yaptığı çalışmalar ile taktir toplamaktadır.

Böyle bir kuruluşun ilimizde bulunmasından dolayı MHP yönetiminin sevineceği yerde, dışlamasını anlamak mümkün değildir.
İşin garip yanı, il başkanlığı kongresinden sonra, mevcut il yönetiminin daha rahat çalışmasını sağlamak için, bugüne kadar hiç konuşmayan, eleştirmeyen il eski Başkanı Feridun Ünal’ın yapıcı çalışmalarına devam etmek için Denizli Sevdalıları Derneği bünyesinde, MHP’nin siyasi çalışmalarına katkı sağlayan oluşum içinde olması sevindirici bir olaydır.

Çünkü Ülkücü ve Milliyetçi teşkilatlar, yan kuruluş gibi MHP’nin çalışmalarını katmerleştiren olaylara imza atarlar. Denizli Sevdalıları Derneği’de bu tür çalışmalar içinde duyarlılığını göstermektedir. Böylesine çalışmalara imza atan bir derneğin düzenlediği piknik, neden MHP’nin il yönetimini kızdırmıştır anlamıyorum.

MHP piknik olayını her yıl bir ilçede yapmak için aldığı karar ile ne kadar isabetli bir karar vermiş ise de; Denizli Sevdalıları Derneği’nin de geleneksel olarak yapılan Karataş pikniğini canlı tutmak istemesi, o kadar isabetli bir karardır.Kaldı ki, derneğin piknik kararı, daha önceden alınmış bir karardır. Yani MHP Serinhisar’da piknik yapmaya karar verdiği zamanlarda, derneğin davetiyeleri çoktan dernek üyelerine verilmeye başlanmıştı bile…

Böylesine kritik bir ortamda, iktidara talip bir siyasi partinin çatlak ses vermesini anlamış değilim.
Umarım MHP İl yönetimi konunun vahametini anlar ve ona göre hareket eder.
Çünkü zaman, insanları ihraç etmek, ayrılık gayrılık ortaya çıkarma zamanı değil, birlik beraberlik zamanıdır.
Sanırım herkes bunu biliyordur…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı