REKLAMI GEÇ

MHP Kaynamaya başladı

Genel seçimlerde istediğini alamayan MHP, yeniden yapılanmanın peşine düştü. Mevcut il ve merkez ilçe teşkilatları varken, bazı guruplar şimdiden çalışmalara başladılar. Özellikle DP’den ilimize gelen ve Mahalli seçimlerde Belediye Başkan Adayı olan Ümit Bahtiyar’ın Genel Merkez’e milletvekili Emin Haluk Ayhan tarafından il başkanı olarak lanse edildiği ileri sürülüyor. Seçimlerin ardından yeniden yapılanma hareketi içersine giren ve seçimin yaralarını sarmayı hedefleyen MHP, önümüzdeki kongre sürecinde…

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2011 Pazar, 13:16

Genel seçimlerde istediğini alamayan MHP, yeniden yapılanmanın peşine düştü.
Mevcut il ve merkez ilçe teşkilatları varken, bazı guruplar şimdiden çalışmalara başladılar. Özellikle DP’den ilimize gelen ve Mahalli seçimlerde Belediye Başkan Adayı olan Ümit Bahtiyar’ın Genel Merkez’e milletvekili Emin Haluk Ayhan tarafından il başkanı olarak lanse edildiği ileri sürülüyor.

Seçimlerin ardından yeniden yapılanma hareketi içersine giren ve seçimin yaralarını sarmayı hedefleyen MHP, önümüzdeki kongre sürecinde daha iyi bir kadro ile hareket edebilmek için şimdiden kolları sıvadı.
Denizli MHP camiasındaki guruplar da olası bir kongrede teşkilatta görev alabilmek için şimdiden kolları sıvadılar.
Özellikle Ekim ayında başlaması planlanan kongreler öncesinde mevcut il başkanı Zafer Kaplan, Öztürk Taşdan, Salih Erbeyin ve Milletvekili adayı olan Bekir Kaymakçı’nın il başkanlığı için aday olmayı düşündüğü, guruplar ile temasa geçtikleri ileri sürülürken, Ümit Bahtiyar’ın kongre sürecine kadar il başkanlığı için düğmeye basıldığı ileri sürülüyor.
Edindiğimiz bilgilere göre; Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Teşkilatının görevden alınacağı, yerine de Milletvekili Emin Haluk Ayhan tarafından Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a Ümit Bahtiyar’ı önerdiği ileri sürülüyor.

Bilindiği gibi, Ümit Bahtiyar daha önce DYP Denizli Merkez ilçe Başkanlığı görevini yaparken, DYP’nin 2002 genel seçimlerinde baraj altında kalması ve o tarihten sonra da toparlanamaması ile arayış içine girildiği sıralarda dönemin il başkanı Feridun Ünal tarafından MHP Denizli Belediye Başkan Adayı olarak MHP’ye getirilmişti. Ümit Bahtiyar, daha sonra ise, milletvekili adayı olmuş ve MHP’nin içersinde etkin konuma gelmek için çabalıyordu.
Ancak, Taban, MHP’nin geçtiğimiz genel seçimlerde ilimizde oy kaybetmesi, istenilen oy potansiyeline ulaşamaması ile birlikte yeniden canlanma, yapılanma istemesi ile teşkilatların yenilenmesi gündeme gelince; Ümit Bahtiyar isminin ön plana çıkmasına tepki gösteriyor.

MHP’nin Denizli’de başarısız olmasına ve 30 bine yakın oy kaybetmesine rağmen, milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın genel başkan yardımcılığına getirilmesini sorgulayan parti tabanı, “İlimizdeki başarısızlığın sorumluları hesap vermelidir.” Diyerek, milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın bu önerisine “Patililerin görüşleri alınmadan Ümit Bahtiyar’ın Denizli İl Başkanlığına önerilmesi; Partililer sizi tanımıyorum anlamı taşıdığını deklare etmesidir. Milliyetçi Hareket Partili ve Ülkücü camia böyle bir dayatmayı asla kabul etmez ve böyle bir şeyin mümkün olamayacağı aşikardır” görüşlerinde birleşiyorlar.
Partililer,”Emin Haluk Ayhan MHP de göreve geldiğinden beri bugüne kadar çalışmalarıyla partimizi eksen kaymasına sebebiyet vermiştir. MHP’nin tabanı Emin Haluk Ayhan’ın Denizli’ye İl Başkanı önereceğine, seçimlerde MHP ye kaybettirdikleri otuz bin oyun hesabını versin” diyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı