REKLAMI GEÇ

MÜBAREK SEÇİM AYLARI

Mübarek Ramazan ayı da bitti. Bayramla birlikte AKP için oldukça verimli bir ay geçti. Her ne kadar diğer siyasi partilerimiz ellerindeki imkanları doğrultusunda “karınca kararınca” azık niyetine bir şeyler yapmaya çalıştılarsa da, AKP’nin hızına yetişmeleri elbette mümkün değil. Maddi imkanların yanında, bütün milletvekillerini, yöneticilerini Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte bazen sahurlarda, her akşam ise iftarlarda ve Ramazan eğlencelerinde halkın arasında gördük. Bunun yanında,…

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2013 Salı, 17:08

Mübarek Ramazan ayı da bitti. Bayramla birlikte AKP için oldukça verimli bir ay geçti. Her ne kadar diğer siyasi partilerimiz ellerindeki imkanları doğrultusunda “karınca kararınca” azık niyetine bir şeyler yapmaya çalıştılarsa da, AKP’nin hızına yetişmeleri elbette mümkün değil.

Maddi imkanların yanında, bütün milletvekillerini, yöneticilerini Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte bazen sahurlarda, her akşam ise iftarlarda ve Ramazan eğlencelerinde halkın arasında gördük.

Bunun yanında, CHP milletvekillerini MHP milletvekilini Ramazan ayı boyunca tek tük gördük halkın arasında. Seçim dönemlerinde halkımızdan oy istemeye gelecek olan bu vekillerin Mübarek Ramazan ayı boyunca bir veya iki kez halkın arasına gelmelerini partilerinin tabanı yadırgadı.

Özellikle İlhan Cihaner’i hiç göremedik. Kendisine geçtiğimiz aylar içersinde “Denizli’ye gelmesi konusunda yapılan hatırlatılmaya” “gelemiyorum, özür dilerim. Bundan sonra sık sık gelmeye çalışacağım” sözü veren Cihaner, bu sözünü unuttu. Eğer bu sefer de “özür dilemekle” kurtulacağını sanıyorsa, sanırım Denizli seçmeni kendisinin özrünü dinlemeyecektir. Böylelikle ithal adayların ilimize “hiçbir katkı yapmadığı” ortaya çıkacak ve sandıkta gereken dersi verecektir.

Artık Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimler için geri sayım başladı. Özellikle büyükşehir olduktan sonra ilçelerin ve köylerin de seçim bölgesi içersinde olması ile adaylarının işi hayli zor. Çünkü bütün insanların ayaklarına kadar gitmek, onlara kendilerini tanıtmak maddiyat istiyor. Sanırım şu ana kadar, eskiye nazaran aday adaylarının ortaya çıkmayışı, kulis yapmayışı maddi imkansızlıktan kaynaklanıyor.

AKP ise aday adaylığı yönünden bolluk yaşıyor. Her ne kadar yönetim bu isimleri belirli bir noktaya kadar gizli tutsa da, siyasi kulislerde yinede isimler ortaya çıkıyor. Çünkü AKP anketlerin sonuçlarına göre hareket ederek ilimizde seçimleri alabilecek güçteki isimlerin ortaya çıkmasını bekliyor.

CHP ise her dönemin aksine, bu yıl ilk kez bu kadar vasat bir seçim atmosferi geçiriyor. Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Arslan ve Nadi Kılıçarslan haricinde şu ana kadar adaylık konusunda ciddi bir isim ortaya çıkmadı. CHP’de Ağustos ayı sonuna kadar bekleyecek. Sonrasını hep birlikte göreceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe adaylarını belirlemiş durumdadır. Adaylar seçim bölgelerinde çalışmalarına başlamış, seçmenle kucaklaşmaya devam etmektedir.

Fakat ne yazık ki, Büyükşehir ve Merkezefendi, Pamukkale İlçelerinde adaylık konusunda bu seçimlerde kısırlık yaşıyor. Henüz Büyükşehir için bir aday ortalarda yok. Böyle giderse İl Başkanı M. Fevzi Yeniçeri aday olmak zorunda kalacak.

Merkezefendi ve Pamukkale İlçeleri için ise çeşitli isimler ön plana çıkmasına rağmen, hala “ben adayım” diyen olmadı. Fırat Dağdeviren, Osman Akkulak, Öztürk Taştan, Zafer Kaplan isimleri ortalarda uçuşuyor.

İyi de, MHP’de bunlardan daha iyi, daha yeni isimler olmasına rağmen, kısır döngü içersinde bu isimlerin ortaya çıkması neden? Neden her seçim atmosferinde aynı isimler ortaya çıkar?

Bunu anlamıyorum.
Bir ara eski milletvekillerinden Av. Salih Erbeyin’in Büyükşehir’e aday olacağı konuşuluyordu. Hatta bu konuda MHP’nin önde gelenleri ile istişareler bile yapmıştı. MHP tabanı da kendisine sıcak bakıyordu.

Ancak…
Kimilerine göre; İl yönetimi, “Koray Aydın’ı desteklediği için” Erbeyin’in genel merkez tarafından veto edileceğini bahane ederek adaylığına sıcak bakmadı, destek vermedi.

Kimilerine göre; Salih Erbeyin, Genel Merkez’e muhalif olmasından dolayı, veto edileceğini bile bile aday oluyor ve konumunu güçlendirmek istiyordu.

Kimilerine göre ise; cemaatle ilişki içersinde olduğu iddia edilerek “genel merkezin cemaatlere yönelik tavrı yüzünden” uzak durulmasını istiyordu. Ve bu muamma hala sürüyor.

Durum her ne olursa olsun, Ülkücü kökenli, ülkü ocaklarında yetişmiş, davanın ehli olan insanların aday olarak çıkmaması düşündürücüdür.

Ancak, her şeye rağmen, bit pazarında nur aramaktansa, geçmişte başka partilerin çöplüğünde siyaset yapmış olanlardan medet ummaktansa, MHP kendi özüne dönerek partisini başkalarına peşkeş çekmeyecek, eski belediye başkanları ile oturup pazarlık yapmayacak Ülkücü iradeyi kendisi belirleyecek adayları tespit etmesini kamuoyu beklemektedir.

Bu benim şahsımın değil, ülkücü ve milliyetçi tabanın talebidir, isteğidir. MHP’nin adaylarını kendi içersinden tespit etmesinde yarar vardır.

Saygılarımla..

Yorumlar

Vatandasss   -  Bağlantı 19 Ağustos 2013, 15:13

Köşe yazısı gayet doğru tespitlerde bulunmuş. Ben yıllardır MHP yi takip ederim sempati de duyarım. Ancak sadece 1999 seçimlerinde oy verdim daha sonra yerel seçimlerde ve diğer seçimlerde hiç oy veremedim. Veremedim çünkü Bahçeli vatandaşın içinden gelmiyordu ve güzel politika üretemiyordu bence. Ama geçenlerde Tavas tarafına ve Çal tarafına düğün için gittim. Heriki yerde de Salih rbeyin in ismini MHP li arkadaşlar konuşuyor ve istiyordu. Hatta bir yaşlı bir amca “Salih Bey adam gibi adamdır gönlü hizmet için vatandaşı ve vatanı için çarpar” dedi. Eger o aday olursa beni Rey im o Yiğit e diye de ekledi. Salih Erbeyin i birkaç TV programında izleme fırsatım oldu. Gerçekten vatandaşın dilinden anlayan dili var ve çözüm odaklı düşünüyor. Ayrıca avukat oluşu da kendisine profesyonel bir yönetim anlayışı katmış. Bence Salih Erbeyin aday olursa MHP nin oylarını %25 lere çıkarabilir. Hatta kadrosu çok iyi çalışırsa %30 u bulabilir. Buarada AK Partiye üye bir arkadaş, Salih Erbeyin MHP den aday olursa bizim işimiz çok zor çünkü adam her an her dakika halkın içinde ve Denizlinin ilçelerinde ve kırsalda çok tanınan ve sevilen biri demişti. Bana göre güzel tespitlerde bulunmuş yazar. Salih Erbeyin Koray Aydın a destek verdi diye Bahçeli aday göstermezse Büyük Şehir i anca rüyasında görür diyenler de çok. Sadece ve sadece Osmaniye Belediyesinin yıldan yıla düzenlediği açılışlara gider okadar. Bakalım görcez. Ha buarada MHP liler Beyhan Aslan falan demiş. Bence Beyhan Aslan olursa %10 u bile geçemezler…

mustafa   -  Bağlantı 14 Ağustos 2013, 16:01

ibrahim bey yazılarınızı devamlı takip etmekteyim 2014 yılı seçimlerinde MHP Denizli Büykşehir Belediye başkanlığına Salih Erbeyin’i kesinlikle aday olaak göstermelidir.Salih Erbeyin şahet aday gösterilirse MHP oy patlaması yapabilir güya sadece adında adalet olan ama yaptığı bütün uygulamalarda adaletsiz davranan partiye ülkücü iradeye sayip olan kadrolar dur diyecektir

kaan   -  Bağlantı 14 Ağustos 2013, 09:31

Köşe yazısının uzun bir kısmında MHP olması çok ilginç tabiki :)) En az konuşulması gereken partiyi en çok konuşmuşsunuz hayırdır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı