REKLAMI GEÇ

PAÜ öğrencileri Acıpayam’da depremzede çocuklarla buluştu

PAÜ öğrencileri Acıpayam’da depremzede çocuklarla buluştu

Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 5.7 büyüklüğündeki depremle sarsılan Acıpayam’da travma geçiren çocuklarla buluştu. Öğrenciler çocuklarla renkli etkinlikler gerçekleştirdi, deprem korkusunu üzerlerinden atmalarına destek oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2019 Cuma, 11:19

20 Mart Çarşamba günü saat 09.34’te meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem büyük korku yaratı. İlk günden itibaren artçı sarsıntılar ile deprem sağanağına tutulan Acıpayam’da en büyük korkuyu çocuklar yaşadı.

Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) Arama ve Kurtarma gönüllüleri ile Acıpayam’ın Ucarı ve Yassıhüyük köylerini ziyaret etti.

İki mahallede depremzede çocuklarla bir araya gelen PAÜ öğrencileri, deprem korkusu yaşayan çocuklara hediyeler verdi, gerçekleştirdiği renkli etkinlikler ile deprem korkusunu üzerlerinden atmalarına destek oldu.

Depremzede çocuklar, animasyon ekibi ile birlikte oyunlara katıldı, bir süreliğine de olsa deprem korkusunu unuttu.

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Kale MYO Çocuk Gelişimi 2. sınıf öğrencisi Şerife Sütçü, depremde zarar gören bölgede, özellikle çocukların üzerindeki travmayı atlatmalarına yardımcı olmak istediklerini belirterek, “Çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek, böyle zor zamanlarda birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha gösterebilmek için buradayız. İlerleyen süreçte de yine bu tarz faaliyetlere devam ederek, çocuklarla bir araya gelmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı