REKLAMI GEÇ

Şevkan: “Üretici pazarımız büyüyor”

Şevkan: “Üretici pazarımız büyüyor”

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam’da kurulan üretici pazarının gün geçtikçe büyüdüğünü söyledi. Pazarda şu an sadece sebze ve meyve türü ürünlerin satıldığı ancak ilerleyen günlerde el ürünlerinin de pazarda yer bulacağı belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2010 Pazartesi, 15:48

Sadece üreticilerin satış yaptığı ve vatandaşların da bu pazara ilgi gösterdiğini belirten Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, “Kurulan bu pazarda sadece üreticilerimiz satış yapmaktadır. Amacımız burada, üretici kardeşlerimizin pazar pazar dolaşmadan elindeki ürününü rahatça satmasıdır. İlk aşamada sadece ilçe merkezindeki üreticilerimiz burada satış yaparken, ilerleyen günlerde köylerimizden de satış yapmak için gelen üreticilerimiz bulunmakta. Her hafta artan katılımla büyüyen üretici pazarımızda, elindeki ürün az veya çok fark etmez, herkes buraya gelerek fiyatını da kendi belirleyerek satabiliyor. Şu anda sadece sebze meyve türü ürünler satılmakta. Biz istiyoruz ki bu ürünlerin yanında el emeği ürünlerinin de satışı yapılsın. Bu konuda da bazı çalışmalarımız var. Üretici pazarımızda yer sorunumuz yok, çevremizdeki üretici ve çiftçi kardeşlerimiz kendi ürünlerini buraya getirerek rahatça satış yapabilir” dedi.

“Üreticiden-tüketiciye, tarladan-evinize” sloganıyla kurulan Acıpayam Üretici Pazarı’nda bazı vatandaşlar da özellikle yaz günlerinde, bazı sebze ve meyvelerin fazla miktarda alındığı takdirde, bayatladığını veya bozulmaya yüz tuttuğunu belirterek, haftada iki defa pazara girerek ihtiyaçları oranında alışveriş yaptıklarını söyledi.

Kendi ürünlerini satmak için pazara gelen üreticiler de, bahçelerinde veya tarlalarında ürettikleri ürünleri burada rahat bir şekilde satabildiklerini dile getirirken, kendi ihtiyaçları için yetiştirdikleri ancak fazla olan ürünleri de pazar pazar dolaşmadan burada satmayı tercih ettiklerini belirterek pazar konusunda kendilerine yardımcı olan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’a teşekkür etti.

İlçede salı günleri kurulan pazar, Acıpayam Belediyesi’ne ait ve pazar yeri üç katlı ve her katı on bin metrekareden oluşmakta. Acıpayam Üretici Pazarı ise cuma günleri Cumhuriyet Meydanı Salih Tanyeri Parkı önünde kuruluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı