REKLAMI GEÇ

Suçatı’nın 2 yakasını bu köprüler birleştiriyor

Suçatı’nın 2 yakasını bu köprüler birleştiriyor

Devlet taşınacak diye çivi çakmıyor. Ancak mahallenin taşınması için talep edilen yerle ilgili sorun da tam olarak çözülemeyince Suçatılılar, iki yakalarını ancak Dalaman Çayı üzerine kurulan dört tahta köprüyle bir araya getirebiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2015 Pazar, 09:38

Suçatı Mahallesi, Acıpayam’a 62 kilometre uzaklıkta. Ortasından Dalaman Çayı geçen Suçatı, bu nedenle iki ayrı yerleşim yerinden oluşuyor. 572 nüfuslu mahalleyi zorda bırakan ise, Zolu Enerji’nin burada yapacağı hidroelektrik santrali nedeniyle taşınacak olması.

İSTEDİKLERİ YER OĞUZ MAHALLESİ YAKINI
Suçatı Muhtarı Erol Yatkın, baraj nedeniyle mahallenin bulunduğu alanın su altında kalacağını, bu nedenle taşınması kararının alındığını, ancak bu konuda yaşanan problemin giderilemediğini söyledi. Yatkın, “Bizim mahalle 350 hane. En az 250 hanesinde yaşam sürüyor. Biz 380 hanenin parçalanmadan Oğuz Mahallesi yakınlarında bir yere taşınmasını talep ettik. Kabul de gördü talebimiz. Ancak sonradan 120 hanelik bir yer tahsisi söz konusu oldu. Sıkıntı da burada çıkıyor” dedi.

BİR AN ÖNCE ÇARE BULUNSUN
Suçatı’nın taşınacak olması nedeniyle kamunun buraya günlük yaşamı kolaylaştıracak herhangi bir yatırım yapmadığını dile getiren Yatkın, “Baraj altında kalacak diye hiçbir şey yapılmıyor. Ama bir yandan da burada yaşam sürüyor. Sorunumuza bir an önce çare bulunsun” çağrısı yaptı.

ic-1

TAHTA KÖPRÜLERİ KULLANIYORLAR
Baraj sahasında kalan yerlerde hala yaşamın devam ettiğini, insanların topraklarında tarım yaptığını ifade ederek, “Dalaman’ın bir tarafında baba oturuyorsa, diğer tarafında oğlu var. Gidip gelmeler çayın üzerine yaptığımız tahta köprülerle sağlanıyor. Diğer yolu kullandığımızda 7-8 ilometre mesafeyi kat etmemiz gerekiyor. Ayrıca tarlalara, bahçelere gidiliyor. Bunun için tahta köprülerden vazgeçemiyoruz” dedi.

ZORLU’NUN KURACAĞI SANTRAL
Zorlu Enerji Grubu’nun Suçatı yakınlarında Dalaman Çayı üzerine yapacağı Sami Soydam (Sandalcık) Barajı ve Hidroelektrik Santrali, 125,7 megavat kapasiteli olacak. Ege Bölgesi’ndeki en büyük hidroelektrik santrallerinden birisi olağı ifade edilen tesis, tamamlandığında 378 milyon kilovatsaat elektrik üretecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı