REKLAMI GEÇ

Susuzluğun nedeni bu KÜTÜKmüş

Susuzluğun nedeni bu KÜTÜKmüş

Acıpayam’a bağlı Yazır Beldesi’nde şehir merkezine su taşıyan hatta kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sabotaj düzenlendi. Suyun azalmasından kuşkulanan Belediye ise su kaynaklarında yaptığı araştırmada borulara kütük yerleştirildiğini gördü.

/ DENİZLİHABER / 6 Eylül 2010 Pazartesi, 17:46

Yaklaşık 1.5 ay önce suların aniden azalmaya başlaması üzerinde belediye yetkilileri geniş çaplı bir araştırma başlattı. Havalarında aşırı sıcak gitmesi üzerine suların azalması önce buna bağlandı, ancak su kaynaklarına yapılan denetimler neticesinde bir anormallik görülmedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı İmdat Altun ve belediye çalışanları yoğun bir gayretle beldenin tüm su şebekesine bakıma aldı. Uzun uğraşlar sonucunda ekip acı gerçekle karşılaştı. Beldeye su taşıyan Üççaylar mevkiinde şehir merkezine su aktaran hatta 30 cm’lik özel olarak hızarda kesilmiş kütük parçasının yerleştirilmiş olduğunu gördüler. Kütük ile tıkanan su şebekesine yapılan müdahaleden sonra ise Belde yine eski su seviyesine kavuştu. “Bu yapılan insanlığa sığmaz, bunu yapanları kınıyorum, böyle vicdansızlık olur mu” diye tepki gösteren Yazır Belediye Başkanı İmdat Altun, “Sularımızda bundan 1.5 ay önce aniden azalma oldu. İlk önce havaların aşırı sıcak olmasından bazı su kaynaklarında azalma olabileceğini düşündük. Ben ve belediye personeli arkadaşlarımızla bir ekip oluşturduk. Önce şehir merkezine su besleyen kaynakların da bir araştırma yaptık ama sularda kayda değer bir azalma görmedik ve bunun üzerine beldedeki tüm su bağlantılarını elden geçirdik. Bu çabalarımızdan da bir sonuç elde edemedik.
Şehir merkezi ile su kaynakları arasında yaptığımız titiz çalışmalar sonucunda Üççaylar mevkiinde acı gerçekle karşılaştık. İçme suyu şebekesine özel olarak hızarda kesilmiş 30 cm’lik kütük parçasının yerleştirilmiş olduğunu gördük. Bu parçayı oradan çıkardıktan sonra sularımız eski seviyesine ulaştı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı