REKLAMI GEÇ

Taşkınla karıştı denilen su bakın Dalaman’a nasıl akıyor

Taşkınla karıştı denilen su bakın Dalaman’a nasıl akıyor

Dalaman Çayı’nda kirliliğe neden olan ve balık ölümlerine yol açan atık suyun Atasancak Tarım İşletmesi’nden bırakıldığı, atık suyun Dalaman’a taşkınla değil büzlerle taşındığı iddia edildi. Valilik açıklamasına inanmayan bir vatandaş, kirlilik yaratan suyun izini sürdü ve çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2016 Pazartesi, 10:15

Acıpayam’ın Uçarı Mahallesi yakınlarında bulunan Atasancak Tarım İşletmesi’nin bıraktığı atık suyla Dalaman Çayı’nı kirlettiği iddia edildi. Beton büzlerle oluşturulan hattan gelen suyun izini süren Gürkay Ünay isimli çevreci, Dalaman Çayı’nda balık ölümlerine yol açan kirliliği görüntüledi.

VALİLİK AÇIKLAMASINA İNANMADI, ATIK SUYUN İZİNİ SÜRDÜ
Yaptığı çekimi bir video haline getiren Gürkay Ünay, görüntüleri “Dalaman Çayı’nı bu hale getiren sebebi buldum. Pis atık, Atasancak Çiftliği’nden geliyor ve hiç kimse bişey yapmıyor nedennnnnn? Lütfen paylaşın, bunu herkes görsün” notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Videoda anlatım da yapan Ünay, Acıpayam’ın Yeniköy Mahallesi dere mevkisinde bulunduğunu, Yeniköy ile Ucarı arasında Dalaman Çayı’nı kirleten noktayı bulduğunu, suyun Dalaman ile birleştiği noktada kötü bir koku olduğunu söylüyor.

VİDEO 32 BİN GÖRÜNTÜLEME ALDI
Kirliliği gösteren videoyu izleyenler, birbiri ardına yorumlar yaptı. Video çok sayıda takipçi tarafından görüntülendi. Haberi yayına hazırladığımızda, görüntüleme sayısı 32 bine ulaşmıştı.

YAPILAN YORUMLAR
Videoyu izleyenlerin yaptığı yorumlardan bazıları şöyle:
denizli-dalaman-cayi-kirliligi-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VALİLİK “TAŞKIN” DEMİŞTİ
Bölgenin en önemli su kaynaklarından olan Dalaman Çayı, son günlerde görülen aşırı kirlilik ve balık ölümleriyle gündemde. Kirliliğin medya tarafından gündeme getirilmesiyle Denizli Valiliği bir açıklama yapmıştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Acıpayam Belediyesi personelinden oluşan teknik ekibin incelemede bulunduğu belirtilen açıklamada, “Teknik ekip tarafından yapılan inceleme ve araştırma sonucunda; söz konusu bölgemizde hayvan besiciliği ve süt ürünleri faaliyetinde bulunan bir işletmenin atık su arıtma tesisini faaliyete geçirme çalışmaları esnasında lagünlerde bulunan hayvan besiciliğinden kaynaklanan atık suların Kurudere’ye taşarak Dalaman Çayı’na ulaştığı gözlemlenmiştir” denilmişti.

Valilik açıklamasında, deşarj standartlarına göre hayvan besiciliğinden kaynaklanan atık sularda askıda katı madde, kimyasal oksijen ihtiyacı, amonyum azotu ve fosfat fosforu bulunduğu da belirtilerek, ismi verilmeyen işletmenin uyarıldığı ifade edilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı