REKLAMI GEÇ

TMMOB heyeti deprem bölgesinde

TMMOB heyeti deprem bölgesinde

Denizli’de şubesi bulunan TMMOB meslek odalarından oluşan heyet Acıpayam deprem bölgesini ziyaret etti. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) adına Makina Mühendisi Mehmet Sarıca’nın başkanlığında oluşan heyet, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’la başladığı ziyaretlerini akşam saatlerine kadar sürdürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2019 Çarşamba, 12:02

Acıpayam’da 20 Mart’ta meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin yol açtığı yaralar sarılmaya çalışılırken, çeşitli sivil ve mesleki örgütler depremzedeleri yalnız bırakmıyor.

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odalar içinde, deprem konusuyla ilgili meslek odalarının Denizli şube başkanları depremden etkilenen ova köylerinde tam gün süren bir keşif gezisi düzenledi.

Geziye, TMMOB Denizli İKK Sekreteri ve MMO Şube Sekreteri Mehmet Sarıca, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont, Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Zeytinci, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı ve PAÜ Öğretim Üyesi Dr. Barış Semiz, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı ve PAÜ Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şevket Murat Şenel katıldı.

BAŞKAN HULUSİ ŞEVKAN ZİYARET EDİLDİ
Heyet ilk olarak Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’ı makamında ziyaret etti. Şevkan’la yaklaşık bir buçuk saat görüşen heyet depremzedelerin sorunları konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi veren Başkan Şevkan, depremin yaralarını sarma konusunda aralıksız çalıştıklarını, ancak çok yaygın bir alana dağılan etkinin çalışmaları zorlaştırdığını ve yaz aylarına kadar devam edeceğini belirtti. Denizli Valisi’nin duyarlı davrandığını ve desteğini eksik etmediğini belirten Şevkan, “can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Bu şekilde depremi geçiştirmemiz, aslında bizim karar vermemizi hızlandırdı. O nedenle bu durumu fırsat bilip bir türlü gerçekleştiremediğimiz planlama için hızlı ve kalıcı adımlar atabilir” dedi.

Üniversite ve mühendislik kurumlarıyla çalışmaya özel bir önem vermek istediklerini dile getiren Başkan Hulusi Şevkan, “Üniversite ve mühendislik kurumlarının önerilerini dikkate alacak ve gereken her zaman birlikte çalışmaya özen göstereceğiz. Vereceğimiz kararların son aşamasında bilim kurumlarına danışmayı önemsiyoruz” açıklaması yaptı.

DEPREMDEN ETKİLENEN MAHALLELERE ZİYARET
TMMOB üyelerinin Acıpayam ziyareti, depremden etkilenen mahallelerde incelemeler yapılmasıyla sürdü. Acıpayam eşrafından İlhan Özcan’ın rehberliğinde devam eden mahalle ziyareti, en çok yıkımın yaşandığı Oğuz, Kırca ve Apa’da devam etti.

Oğuz Mahallesi’nde yıkılan evlerde inceleme yapan heyet, depremzede vatandaşlardan ve muhtarlardan bilgi aldı.

Heyet ikinci ziyaretini Kırca Mahallesi’ne yaptı. Tek toplu çadır yerleşimi bulunan Kırca’da heyeti köy muhtarı Naile Kaya ve çadır köy sakinleri karşıladı. Çadır yaşamında ortaya çıkan sorunları ve yaşadıkları sıkıntıları anlatan Kırcalılar, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin sorular yöneltti.

Heyette bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, depremzedelere yapıların durumuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Jeoloji mühendisleri Odası Şube Başkanı Dr. Barış Semiz, depremin ovada meydana gelmesine sebep olan fay özellikleri hakkında bilgiler verdi, bundan sonra nasıl seyredebileceği üzerine ihtimalleri anlattı.

Günün son ziyareti Apa Mahallesi’ne gerçekleşti. Burada bir kahve toplantısına davet eden muhtar ve çevresindekiler, gündelik sorunlarının yanı sıra ova köylerindeki hasar tespit çalışmalarının yavaş ilerlemesinden şikayetçi oldular.

TMMOB Denizli İKK ve Oda Şube Başkanlarının Acıpayam deprem bölgesi ziyareti akşam saatlerinde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı