REKLAMI GEÇ

Vali Karahan, deprem bölgesinde konteynerleri inceledi

Vali Karahan, deprem bölgesinde konteynerleri inceledi

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam’daki depremzedeler için tahsis edilen konteynerleri yerinde inceledi. Vali Karahan, bu güne kadar 66 konteynerin yerine konulduğunu, 98 adet konteynerin daha bölgeye getirileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2019 Pazartesi, 18:06

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam’da depremzedeleri ziyaret etti. Vali Karahan, 20 Mart 2019 günü merkez üssü Acıpayam olan 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası evleri kullanılamaz hale gelen ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan depremzedeler için bölgeye gönderilen konteynerleri yerinde inceledi. Kaymakamlıktan ve belediyeden durum hakkında bilgi aldı.

Depremzede vatandaşlarla sohbet eden ve sıkıntılarını dinleyen Vali Hasan Karahan, kurum müdürlerine vatandaşların mağdur olmaması için gereken işlemlerin yapılması anlamında talimat verdi. Karahan, “İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili bakanlıklarımızla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Gayretimiz bölgedeki depremzede vatandaşlarımızın hiç mağduriyet yaşamadan normal yaşantılarını sürdürülebilir duruma gelmeleridir. Konteyner kurulumu hızlı bir şekilde devam etmekte olup, vatandaşların geçici barınma sorunları bu yolla çözülmektedir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden kesin hasar tespit sonuçları geldikçe ihtiyaç sahibi diğer köylere de benzer hizmet gidecektir” dedi.

Diğer taraftan depremzedeler için bölgeye bugüne kadar içinde tuvalet, banyo ve mutfak bulunan toplam 21 metrekarelik konteynerlerden Oğuz Mahallesi’ne 21, Uçarı Mahallesi’ne 8, Kırca Mahallesi’ne 23 ve Ovayurt Mahallesi’ne 14 adet konteyner konulduğu ve daha sonra ise Apa Mahallesi’ne 78, Karahöyük Mahallesi’ne ise 20 adet daha konteyner konulacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı