REKLAMI GEÇ

Yeşilyuva’da ayakkabı modelistlik ve stilistlik kursu

Yeşilyuva’da ayakkabı modelistlik ve stilistlik kursu

Acıpayam’ın Yeşilyuva Mahallesi’nde, ayakkabı sektörünün geliştirilmesi ve rekabet gücünün artırılması amacıyla “Ayakkabı Modelistlik ve Stilistlik Eğitimi” projesi hayata geçiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2016 Pazartesi, 16:49

Yeşilyuva Mahallesi’nde, ayakkabı sektörüne yeni bir soluk getirmek amacıyla Acıpayam Kaymakamlığı ve Acıpayam Belediyesi tarafından hazırlanan “Ayakkabı Modelistliği ve Stilistliği Eğitim Programı” 11 Temmuz’da start alıyor. Projenin maddi, manevi desteğini TASEV Vakfı verecek.

Yeşilyuva Osman Çemen Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 18 gün sürecek programda 20 kursiyere eğitim verilecek. Katılımcılara ilk hafta ayakkabı hakkında genel bilgiler, dış, ara ve standart formların oluşturulması, modelin kalıp üzerine çizilerek astar ve yüz ıstampalarının çıkartılması konularında eğitim verilecek.

İkinci haftanın eğitim konuları; kalıp temel noktalarının ve modelin kalıp üzerine çizilmesi, farklı dış, ara ve standart formların oluşturulması, bağsız lofer erkek ayakkabı modeli için kalıp bantlanması, asimetrik bayan ayakkabısı ve fermuarlı bayan çizme modeli kalıp bantlaması olarak belirlendi.

Üçüncü hafta ise, kalıp temel noktalarının ve modelin kalıp üzerine çizilmesi, farklı dış, ara ve standart formların oluşturulması ile birlikte modelin kalıp üzerine çizilerek günlük bayan ayakkabı modeli ıstampası, sandalet ve terlik modeli, çocuk ayakkabı modeli, spor ayakkabı modeli ve rok ayakkabı modeli için kalıp bantlanması çalışmaları yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı