REKLAMI GEÇ

Yeşilyuvalı ayakkabıcılar İtalya yolcusu

Yeşilyuvalı ayakkabıcılar İtalya yolcusu

Denizli ABİGEM tarafından yürütülen “Yeşilyuva Ayakkabıcılık Kümelenme Projesi” kapsamında, Yeşilyuvalı ayakkabıcılar, 16-19 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde düzenlenecek ayakkabı fuarına katılacak.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2009 Salı, 17:24

Yıllık toplam 2 milyon çift ayakkabı üretim kapasiteli, 150 ayakkabıcı KOBİ’yi bünyesinde bulunduran Yeşilyuva Beldesi’ndeki ayakkabıcılar, Denizli ABİGEM’den destek alıyor. Denizli ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) İş Geliştirme Müdürü Mutlu Ünsal’ın proje müdürlüğü ve liderliği sonucu, Yeşilyuva’da ayakkabıcılık kümelenmesi gerçekleştirildi. ABİGEM’in çabaları ile sağlanan desteklerle, 50’şer kişilik Yeşilyuvalı ayakkabı üreticisi, İstanbul Ayakkabı Yan Sanayi (AYSAD) ve Ayakkabı Moda (AYMOD) fuarlarına çalışma ziyaretleri yaptı. Denizli ABİGEM’in uluslar arası uzmanı Peter Reckyleft’in katkılarıyla, ayakkabıcılık konusunda, Yeşilyuvalı ayakkabıcılar için stratejik yol haritası hazırlandı.

Hazırlanan stratejik yol haritası çerçevesinde, Yeşilyuvalı ayakkabıcılar, bölgeyi temsilen oluşturulan zengin bir koleksiyonla, bu kez 16-19 Eylül tarihleri arasında dünyanın en büyük ayakkabı moda fuarı olan MICAM Milano Ayakkabı Fuarı’nda, ürünlerini görücüye çıkaracak.

Dünya pazarlarına açılım sağlamak için Denizli ABİGEM’in destek ve liderliğinde gerçekleştirilecek fuar organizasyonuna; İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ve Türkiye Ayakkabıcı Sanayicileri ve Eğitim Vakfı (TASEV) destek verdi ve koordinasyonu sağladı. Yeşilyuvalı ayakkabıcıların, fuara katılmalarına, Dış Ticaret Müsteşarlığı yüzde 50, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) de yüzde 50 mali destek sağladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı