REKLAMI GEÇ

Yumrutaş OSB’de büyük değişim

Yumrutaş OSB’de büyük değişim

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Acıpayam’daki Yumrutaş OSB’yi, Hayvancılık OSB yapmayı düşündüklerini söyledi. Keçeci, bunun için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2007 Salı, 00:00

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, basın mensupları ile Pamukkale Tenis Kulübü’nde sohbet toplantısında bir araya geldi. Acıpayam’da Atasancak Grubu’nun, Türkiye’de en modern hayvancılığı yaptığını belirten Keçeci, “Grubun oradaki çalışmasından sonra, Yumrutaş OSB’yi, Hayvancılık OSB’ye çevirmeyi düşündük. Hayvancılığın Yumrutaş’ta büyümesi demek, hayvancılıkla ilgili dalların, besiciliğin, sütçülüğün ve benzerlerinin büyümesi demektir. Geçen günlerde DSO Üyesi Nevzat Serin ile birlikte orada incelemelerde bulunduk. Denizli’de tekstil yatırımları duruyor ancak hayvancılık başta olmak üzere, enerji, alt yapı, inşaat, oluklu mukavva ve bakır tel kablo gibi sektörlerde hızlı bir tırmanış var. Bugün Denizli’de hayvancılık, yatırımların yüzde 20’sini teşkil ediyor.Acıpayam’daki hayvan üretme çiftliğinin Atasancak Grubu tarafından alınıp, işletilmeye başlanması ile birlikte bu bölgede, hayvancılık sektöründe önemli gelişmeler yaşandı. Yıllardır boş duran Yumrutaş OSB’yi, hayvancılık organize sanayi bölgesi olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Boş duran OSB bölgesi ile ilgili hukuki çalışmaları tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Yumrutaş OSB, Acıpayam ilçe merkezine < ?xml:namespace prefix = st1 ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags” />13 kilometremesafede, Yumrutaş Kasabası’na ise 4 kilometremesafede bulunuyor. 490 hektarlık alanda, 1998 yılında, Yumrutaş OSB için yer seçimi yapıldı. Bölgede, 3 milyon 62 bin 483 metrekarelik alanda hâlihazır haritası yaptırıldı ve bu alanın 2 milyon 244 bin 326 metrekaresinin tapusu Yumrutaş OSB’nin üzerine geçirildi. Toplam 152 tapunun bulunduğu alanda, Yumrutaş OSB’nin müteşebbis heyetini oluşturan DSO, burayı organize hayvancılık bölgesi yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı