REKLAMI GEÇ

BABADAĞ’DA HASTA VE YAŞLI REFAKATÇİ KURSU

BABADAĞ’DA HASTA VE YAŞLI REFAKATÇİ KURSU

Hasta ve Yaşlı Refakatçı Kursu kursiyerleri Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2015 Cumartesi, 12:35

Babadağ Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından “Hasta ve Yaşlı Refakatçı Kursu” kursiyerler için Denizli’deki Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gezi düzenledi.

Hasta ve Yaşlı Refakatçi kursuna katılan 26 kursiyer ile birlikte Kurum Müdürü Mehmet Bayaltun ve kurs öğretmeni Kevser Küçük, Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Halk eğitim merkezlerinin tüm ilçede faal bir şekilde çalıştığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oğuz, “Halk eğitimler Bakanlığımızca geçtiğimiz yıllarda düzenlenen yönetmeliklerle esnek bir yapıya büründü. Tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilen kurumlar oldular. Babadağ Halk Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu ile bunu bir kez daha görmüş olduk. Ayrıca bu kursla büyük çoğunluğu bayan olan kursiyerlerin bu tür mesleki kurslar ile gezilere katılarak sosyal hayatın içinde yer alarak ufuklarının açılması yönünde önemli bir adım olmaktadır.” dedi.

560 saat süren Hasta ve Yaşlı Refakatçı Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler, özel sektör ve rehabilitasyon merkezlerinde, bakımevlerinde, evde bakım, hastanelerde, geronto-psikiyatri klinikler, huzurevlerinde çalışma imkanı bulabiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı