REKLAMI GEÇ

Babadağ’da konut sıkıntısı

Babadağ’da konut sıkıntısı

Coğrafi konumlar nedeniyle nüfusu sürekli azalan Babadağ’da, konut yapıp göçü durdurmak isteyen Belediye Başkanı Salim Demirezen arazi bulamamaktan yakındı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2014 Cumartesi, 10:35

Yetiştirdiği iş adamlarıyla Türkiye’nin en önemli ilçelerinden olan Babadağ’ın yerleşim sorunu bir türlü çözülemiyor. Yamaç ve dağlık araziye kurulduğu için bir türlü gelişemeyen Babadağ’da Gündoğdu Mahallesi’nin heyelan nedeniyle taşınmasının ardından nüfus azalması devam etti.

İlçeye seçimden sonra bağlanan 12 mahallesiyle birlikte nüfusu 6 bin 848 olurken ilçe merkezi nüfusu ise bu rakamın sadece yarısı… Belediye Başkanı Salim Demirezen ise hem nüfusu artırmak hem de göçü durdurmak için konut sıkıntısına dikkat çekiyor.

İlçeye toplu konutlar kazandırarak sorunu çözmek istediklerini söyleyen Demirezen arazi bulamamaktan yakınıyor. İlçeye toplu konut yapmak için arazi arayışına başladıklarını belirten Demirezen, “İlçemizde hazine arazileri var ama yerleşime uygun değil. Bu nedenle elverişli arazilere yöneliyoruz” dedi.

Konut yapımına uygun arazilerin hep şahıslarda olduğunu bunun da maliyeti yükselttiğini belirten Demirezen, “Şahıs arazilerini bir araya getirip konut yapmak istiyoruz. Bulduğumuz arazilerin sahipleriyle pazarlık halindeyiz. Bu yolla Babadağ’ın konut sorununu çözmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı