REKLAMI GEÇ

BASİAD’dan Babadağ’a renkli dokunuş

BASİAD’dan Babadağ’a renkli dokunuş

Denizli’nin dokuma ve tekstil ürünleriyle tanınan ilçesi Babadağ’da, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından ilçedeki turizm potansiyelini arttırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında, 80 tarihi ev orijinaline uygun olarak boyandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2017 Pazartesi, 13:59

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
Babadağ’da, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) üyeleri, 2015 yılında başlattıkları Turizm Yolunda Babadağ projesi kapsamında ilçenin alternatif turizm noktalarından biri olabilmesi için faaliyetlerini sürdürüyor.

Tarihi evlerin ve konakların bulunduğu ilçede proje kapsamında, Mehmet Özer Caddesi restore edildi. BASİAD, tekstil ürünleri ve dokumacılıkla ünlü ilçede, Mehmet Özer Caddesi’nde bulunan ve yaşları 60 ile 100 arası değişen 80 tarihi evin dış cephelerini orijinaline uygun olarak boyattı.

3 ay süren çalışmalara, Babadağ Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi Mimarlık Fakültesi de destek verdi.

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Selim Kasapoğlu, dernek olarak ilçedeki turizm potansiyelini arttırmak için 2 yıl önce çalışmalara başladıklarını belirterek, “Belirlediğimiz yol haritası doğrultusunda, ilçemizdeki turizm faaliyetlerini canlandırmak ve daha da ileriye taşımak istiyoruz. Babadağ, az görülen eski yapı taş evlerin yoğun olduğu bir ilçe. Bu kapsamda 3 aylık bir çalışma sonucu Mehmet Özer Caddesi’ndeki 80 tarihi evin dış cephe boyamasını yaptık. Boyama çalışmalarında, evlerin orijinal renklerine sadık kalındı. Projede bize PAÜ Mimarlık Fakültesi ve Babadağ Belediyesi de destek oldu. Restore ettiğimiz cadde, ilçeye yeni bir renk kattı. Amacımız, bu güzellikleri süsleyerek daha fazla turistin ilgisini çekmek. İlçede restorasyon çalışmalarımız farklı caddelerde de devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı