REKLAMI GEÇ

Yeniden küçük Avrupa olacak”

Yeniden küçük Avrupa olacak”

Babadağ’ın 1980 öncesi Denizli’nin küçük Avrupa’sı olarak adlandırıldığını vurgulayan CHP Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Danacı, fasonculuğun ilçe dokumacılarını tembelleştirdiğini ileri sürdü. Belediye başkanı seçilmesi halinde Babadağ’ın ekonomisini yeniden canlandıracak projeleri hayata geçireceklerini belirten Danacı, “Babadağ yeniden küçük Avrupa olacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Ocak 2014 Salı, 15:59

ŞENGÜL BOZ

CHP Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Danacı, 1955 Babadağ’a bağlı Demirli köyü doğumlu. Köyünde okul olmadığı için ilk ve orta okulu Babadağ’da okuyan Danacı, askere gidene kadar dokuma tezgahlarında işçi olarak çalıştı. Halkın içinden gelen ve işçinin sorunlarını bilen biri olduğunu belirten İsmail Danacı,  30 yıl CHP ilçe başkanlığını yürüttü.

CHP’nin adayını belirlemediği iki ilçeden biri olan Babadağ’da tek aday adıyı olan Danacı, aday gösterilmesi halinde belediye başkanlığını yüzde 60 oyla alacağını söyledi.

Babadağ’da  gerek dokumacılık, gerekse kültür mantarcılığı yetiştirerek köylüye örnek olması gerekse vatandaşların en zor döneminde aile ekonomisine katkı sağlamaları için  geliştirdiği projelerle adını duyurduğunu vurgulayan Danacı, “Dokumanın krize girdiği zamanlarda 1994 yılında alınan 5 nisan tasarruf tekbirlerinden dolayı ilçede kriz yaşandı. O dönem gerekli izinleri alarak vatandaşları dağdan kekik toplatarak  aile ekonomisine katkı sağlamaları yönünde desteklerim oldu. Belediye başkanlığına talip olmamın  nedenlerin başında sorunları çok iyi bilmem ve çözüme yönelik projelerimin hazır olması” dedi.
denizli-babadag-chp-adayi-ismail-danaci-ic

“TÜRKİYE’NİN KÜÇÜK AVRUPA’SI İDİ”
Babadağ’ın 1980 öncesi dağın yamaçlarında bir yerleşim alanı olmasına rağmen Denizli’nin çevre ilçelerinden,  Aydın’ın Karacasu,  Buharkent ilçelerinden, Manisa’dan, Afyon’dan, Uşak’tan  göç aldığını ancak bugün göç veren ilçe konumuna geldiğini belirten Danacı, “Babadağ, Türkiye’nin küçük Avrupa’sı olarak adlandırılıyordu. Ne yazık ki fasoncuğa çevrilince dokumacılıkta bugünün şartlarına ayak uyduramadık.Daha doğrusu fasonculuk insanları haylazlaştırdı. Önceden kendi üretip kendi satıyordu. Daha çok kar ediyordu. Şimdi fason üretimde kazanamıyor. Ev ekonomisi bitirildi. Babadağ koskoca bir köy oldu” diye konuştu.

“BABADAĞ’IN MAHALLESİ BİLE TAŞINDI”
Babadağ nüfusunun yarısı gelir kaygısıyla göç ettiğini, bir yarısı da  eski yerel iktidarlar tarafından taşındığını belirten Danacı,  ilçenin sorunlarını şöyle sıraladı:

“1972 yılında CHP’li belediye başkanı Atilla Özdemir zamanında Babadağ’da otelimiz vardı, hamamımız vardı. Yerel iktidarlar sahip çıkamadı. Otelin malzemeleri hurda niyetine satıldı. Şimdi, düğün yapacak bir salonumuz bile yok. Beyediye başkanlığı yan gelip yatma yeri değildir. Yol asfaltlamakla duvar çekmekle belediyecilik yapılmaz.”

“TURİZM YOLUNU AKTİFLEŞTİRECEĞİZ”
Babadağ’ın ekonomisini canlandırmak amacıyla çok sayıda projelerinin bulunduğunu da açıklayan Danacı, “Pamukkale, Afrodisyas (Aphrodisias) Ören Yeri’ne giden Karacasu yolunu faaliyete geçirerek, turizmden nemalanmamız gerekiyor. Pamukkale’den Afrodisyas 55 Km. Diğer taraftan ise 120 Km. İnsanlar Pamukkale’den Afrodisyas’a gitmek için Karacasu yolunu tercih edecektir. Yeter ki bu yol turizm yolu olarak standartlara uygun hale getirilsin. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak.  Tekstilin başkenti olan Babadağ’ı yayla Turizminin da başkenti haline getireceğiz. Buldan Göğüs Hastanesi Türkiye hastanesi olmaya yöneldi, ihtiyaca cevap veremiyor.  Onun daha mükemmeli Babadağ’da yapılabilir. Göğüs Hastanesi’nin Babadağ’a yapılması için girişimlerimiz olacak.  1994 yılında yine CHP’li Belediye Başkanı Ömer Saim Sakallı tarafından Yüksekokul için 5 katkı bina yapılmıştı. O dönem birileri Babadağ’a Meslek yüksek okulunun uygun olmayacağını  ileri sürerek engelledi. Ama biz vazgeçmedik. Belediye başkanı seçilirsem bir kolunu Babadağ’a getireceğiz. Küçük sanayi siteleri oluşturarak ilçe ekonomisini canlandırmayı düşünüyoruz” dedi.

“YÜZDE 60 OY ALIRIM”
Ankara’da yaşanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının AK Parti’ye oy kaybettirdiğini de belirten Danacı, “Büyükşehir Yasası’na göre köylerinde oy kullanacak olması benim için avantaj. Ben köy ve işçi kökenli bir adayım. Aday gösterilir isem yüzde 60 oyla belediye başkanlığına seçileceğimden eminim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı