REKLAMI GEÇ

Baklan’a yabancı yatırımcı

Baklan’a yabancı yatırımcı

Denizli’nin Baklan İlçesi’nde 1 700 dekar alanda kiraz bahçesi kurulmasıyla ilgili çalışmalar başladı. Yabancı bir firma tarafından kurulacak olan kiraz bahçesi içerisinde ambalajlama ve depolama tesisi de yer alıyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Aralık 2013 Cuma, 10:18

DENİZLİHABER
Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Denizli’de toplam 277 bin 880 dekar olan meyve alanı içerisinde 35 bin 9 dekar alanda kiraz yetiştiriciliği yapıldığı belirtildi. Toplam 814 bin 378 adet ağaçta 16 bin 733 ton kiraz üretimi yapıldığı Denizli, Türkiye’de kiraz üretim alanı bakımında 6.sırada yer alıyor.

 BAKLAN’A YABANCI YATIRIMCI
Yılda 12 bin 600 ton kiraz üretiminden yüzde 80’inin ihraç edildiği Honaz’da, Organize Sanayi Bölgesi’nin neden olduğu ilklim değişikliği nedeniyle üretimin her geçen yıl  azalırken, iyi haber Baklan’dan geldi. Özel Bir firma tarafından 1 700 dekar alanda kiraz bahçesinin oluşturulduğunu açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Baklan İlçemizde yabancı yatırımcı bir firma tarafından 1 700 dekarlık alanda yeni kiraz bahçesi tesisi kurulmaktadır. 2009 yılından bu yana firmanın parça parça satın almış olduğu araziler 2013 yılında toplulaştırmaya tabii tutulmuş, arazide 8 adet sondaj kuyusu açılarak alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Aralık ayında 0900 Ziraat , Regina, North Wonder, Kordia ve Starks Gold çeşitleri ile bahçe tesis edilmeye başlanmıştır. Toplamda 68 bin  adet fidan dikimi planlanmış, takriben dikimler 2 ayda tamamlanacaktır. İleriki aşamada firma tarafından aynı yerde ürün işleme ambalajlama ve depolama tesisi de yapılacağı ifade edilmiştir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı