REKLAMI GEÇ

Mevsimlik işçiler için çadır kent kuruldu

Mevsimlik işçiler için çadır kent kuruldu

Denizli’nin Baklan Ovası’nda çalışan tarım işçilerine özel 200 kişilik çadır kent kuruldu. Baklan Ovası’nda çalışmak üzere Şanlıurfa’dan gelen iki ayrı işçi grubu için hazırlanan çadır kentte, seyyar tuvalet, duşa kabin, jeneratör ve su tankeri de bulunuyor. Çadır kent projesinin maliyeti ise 157 bin TL.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2013 Cumartesi, 16:51

Baklan Ovası’nın Yukarıseyit ve Mahmutgazi Köyleri sınırlarındaki alana gelerek, ekim ayı ortalarına kadar kalan, Baklan Ovasındaki tarım arazilerinde çalışarak mevsimlik işçiler için çadır kent projesi hayata geçirildi.

Baklan İlçesi’ne vekaleten bakan Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, iki grup halindeki yaklaşık 200 kişinin barınmaları için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına proje sundu. Yaklaşık 157 bin TL tutarındaki projenin onaylanmasının ardından hayata geçirildi.

Proje kapsamında iki ayrı bölgede 26 adet çadır, 26 adet duşakabin, 26 adet seyyar WC, 16 adet çöp konteynırı, 2 adet jeneratör, 2 adet yangın söndürme özelliğine sahip su tankeri alınarak, Baklan Ovasında işçilerin ve ailelerinin ikamet ettikleri bölgeye kuruldu.

Yine aynı proje kapsamında işçilerin okuyan çocuklarının taşımalı eğitimle İsabey Kasabasına taşınarak, okullarına devam etmeleri sağlanacağını söyleyen Kaymakam Arıkoğlu, uygulanan bu projenin Denizli’de ilk olduğunu belirtti.

Kaymakam Fatih Arıkoğlu,“Yöremiz bir tarım bölgesi. Yıllardır her sene aralıksız ilçemize geldiniz ve derme çatma çadırlarda, sağlıksız koşullarda yaşayarak, ilçemiz için çalıştınız. İlçe tarımımız için büyük önem taşımaktasınız. Bizler de sizlerin yaşam şartlarınızın iyileştirilmesi için sorumluluk hissettik ve bu projeyle daha geniş, sağlam, su geçirmeyen, ısı yalıtımlı çadırlar, modern duşakabin ve tuvaletler, jeneratörler, su tankerleri, çöp konteynırları temin ettik. Güzel günlerde kullanmanızı temenni ederim” dedi.

Arıkoğlu, Kaymakamlığın hazırladığı Mevsimlik Tarım İşçilerinin yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik bu projenin teknik süreçlerini Denizli İl Özel İdaresinin yürüttüğünü açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı