REKLAMI GEÇ

Denizli’ye yeni ilçe kurulması teklifi belediye başkanı ve milletvekilini karşı karşıya getirdi

Denizli’ye yeni ilçe kurulması teklifi belediye başkanı ve milletvekilini karşı karşıya getirdi

İyi Parti Milletvekili, Yasin Öztürk’ün Çivril ve Baklan’ın bir bölümünün alınarak ‘Altınova’ ilçesi kurulması teklifine Baklan’dan tepki geldi. Baklan’ın Ak Partili Belediye Başkanı Yusuf Gülsever Öztürk’e sert tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2020 Cumartesi, 12:02

Çivril ve Baklan’ın bir bölümünün alınarak Denizli’ye Altınova diye bir ilçe kurulması geçtiğimiz haftanın gündemindeydi. İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk’ün TBMM’ye sunduğu kanun teklifi Türkiye’de bir ilke sahne oldu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İyi Parti’nin, evet dediği ilk teklifi olarak gösterildi.

Meclis’te kabul edilmeyen teklif, ülkede böyle yankı bulurken Denizli’den de tepki yükseldi. İlçesinin bir kısmının alınarak başka bir ilçe kurulacağını öğrenen Baklan’ın Ak Partili Belediye Başkanı Yusuf Gülsever olaya sert tepki gösterdi.

BÖLEMEZSİNİZ
Facebook hesabından “Sayın Vekil Yasin Öztürk” diye başlayan açıklama yapan Gülsever, “Şanlı tarihimizin altın sayfalarında yerini alan Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyetimize yadigâr, bağrında şühedaları barındıran, kucağında alperenleri taşıyan Baklan ve mahallelerini bölemezsiniz” dedi.

SORDUNUZ MU?
“Beyefendi bölgede yeni bir ilçe kuracakmışsınız” diye açıklamasına devam eden Gülsever, “Baklan ilçemize bağlı bir kısım mahallelerimizin de kurulacak olan İlçede yer alacağı ifade edilmektedir. Siz hiç Baklanlılara, hemşehrilerinize sordunuz mu? Bu şehrin insanlarından da sizlere oy verenler oldu. Keşke Ülkemiz için, İlimiz İçin, insanımız için birlikte siyaset yapılsa bu ne biçim siyaset anlayışı?

KANUNLARI TANIMAYA DAVET EDİYORUM
Baklanlılar sizlere ve hiçbir kimseye bu ülkenin, bu vatanın ve bu ilçenin bir çakıl taşını dahi kaptırmaz. Siz Baklan’ın toprağını, sınırlarını, mahallelerini alıp yeni bir İlçe kuramazsınız. Hem yeni bir ilçe kurma bu şekilde olmaz! Eski bir bürokrat olarak; sizi uygulamalarda kanun ve nizamları okumaya, tanımaya davet ediyorum” diye konuştu.

‘HİZMET ALINAMAMASI’ SÖZ KONUSU DEĞİL
Öztürk’ü kanunları bilmemekle suçlayan Gülsever, “Bu kanunları irdeleseydiniz yüce meclis tarafından reddedilen Baklan Halkını da üzen bu kanun teklifini vermemiş olurdunuz” dedi ve kanun teklifinde gerekçe olarak sunulan ‘yeterli hizmeti alması’ maddesini eleştirdi. Gülsever hem Baklan Belediyesi’nin hem de Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle bölgede hizmet alınamaması gibi bir durumun olmadığını söyleyerek “Yeni kurulmasını istediğiniz ve İlçe merkezi olarak düşündüğünüz yerler hizmet almada sorun yaşamış olsaydı bu iktidara yüzde yetmişlerin üzerinde oy vermezdi. Bu siyaset dilinin artık günümüzde hiçbir karşılığı yoktur” dedi.

Yorumlar

hadimli   -  Bağlantı 28 Nisan 2023, 10:38

hadim ilçe merkezi olmalı . ulaşım çok önemli trafik hastanesi , bölge tarım meslek lisesi buraya kurulmalı. baklan da köy olarak hadime isterse baglanabilir. 100 senede geçse baklan gelişmez.

Yaşar Koldemir   -  Bağlantı 25 Nisan 2021, 14:11

Sayın Gülsever bir anket yaptırın bakalım vatandaş sizin görüşünüzdemi?

yaşar   -  Bağlantı 25 Nisan 2021, 14:08

Bence çok geç kalınmış, ivedilikle kurulması gerekir. Çıtağ kıralı, Hadim köyünüde içine almalı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı