REKLAMI GEÇ

ADD Bekilli Şubesi’ne Kaymakam engeli mi?

ADD Bekilli Şubesi’ne Kaymakam engeli mi?

Bekilli’de şube açmak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, Kaymakam Murat Çağrı Erdinç’in engeliyle karşılaştığı ileri sürüldü.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2009 Pazartesi, 00:00

Bekilli’de şube açmak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, Bekilli Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç’in engeline takıldığı iddia edildi. Önce seçim öncesi böyle bir şubenin açılmasının sakıncalı olduğu gerekçesini öne sürdüğü iddia edilen Kaymakam Erdinç’in, daha sonra ADD Genel Kurulu’nun 2006 yılında verdiği şube açma kararının süresinin dolduğu için şube açılmasının yasal olmadığını öne sürdüğü belirtildi. Böyle bir durumun yasal bir nitelik taşımadığını söyleyen ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, konuyu yargıya taşıdı…

Olay nasıl gelişti?

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 25 Haziran 2006’da düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’nda Denizli’nin Bekilli, Güney, Çardak, Kale ve Beyağaç ilçelerine de şube açılması kararı alınmış ve alınan bu kararın ardından da şube açma girişimlerine başlanmıştı. Güney ve Çardak’ta açılan şubelerin ardından sıra Bekilli’ye gelmiş, fakat buradaki şubenin açılmasında bir takım problemler ortaya çıkmıştı.

ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Bekilli Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç’in, şubenin açılışını engellemeye çalıştığını iddia etti. Erdinç’in, seçimlerin öncesinde siyasi yönü de bulunan böyle bir şubenin açılışının olumsuz etki yaratacağı endişesiyle açılışın 29 Mart’tan sonraya ertelenmesini istediğini söyleyen Karaca, bu isteği doğru bulmadıklarını ve çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi. Karaca, bu olayın ardından yaşananları şöyle aktardı: “Daha sonra Kaymakam Erdinç tarafından bize gönderilen yazıda şube açılışımızın yasal olmadığı, 2006 yılında alınan şube açma kararının 2008 yılındaki genel kurulda tekrarlanmadığı için Bekilli’de şube açılmasının mümkün olmadığı dile getiriliyordu. Oysa ki tüm kurumlarda devamlılık esastır. Bize gönderilen bu yazıdaki gerekçe hukuksal anlamda tamamen dayanıksız bir gerekçedir. Bu yüzden de konuyu yargıya taşımaya karar verdik”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı