REKLAMI GEÇ

Bekilli’de çıkan Orman yangınını karavancılar söndürdü

Bekilli’de çıkan Orman yangınını karavancılar söndürdü

Bekilli’nin Üçkuyu Mahallesi yakınlarında Bekilli-Karahallı yolu üzerinde çıkan ve genç ağaçların etkilendiği orman yangını Çal’da kamp yapmak için bulunan karavancılar tarafından zamanında müdahale ile söndürüldü. Onlarca hektarlık çam ormanı facianın eşiğinden döndü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2019 Çarşamba, 17:49

Çal’da bir süredir gelenek haline gelen 4 Temmuz Karavan Buluşması için bulunan karavancılar, bir faciayı son anda önledi. Bekilli-Karahallı yolu Üçkuyu Mahallesi mevkiinde karayolunun hemen yanında başlayan orman yangınını yükselen dumanlar nedeniyle fark eden karavancılar, bir yandan 177’ye ihbarda bulunurken, bir taraftan yangına duyarsız kalmayıp yola koyuldu.

Kısa süre içinde yangın bölgesine varan karavancılar yakındaki olgun çam ağaçlarının dallarını keserek yangına müdahale etti. Alevlerin içine dalan karavancılar yoğun bir çabanın ardından orman yangın ekipleri bölgeye ulaşmadan yangını söndürüp, onlarca hektar sık çam ormanını yanmaktan kurtardı.

Bölgeye ulaşan orman yangınıyla mücadele ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor. Saat 17.00 sularında çıkan yangın, duyarlı vatandaşların yardımıyla yirmi dakikada söndürülürken, yangının karayoluna yakın bir mesafede çıkması, yoldan geçen bir araçtan atılan izmaritten çıktığı ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı