REKLAMI GEÇ

Bekilli’de ot yangını korkulu anlar yaşattı

Bekilli’de ot yangını korkulu anlar yaşattı

Bekilli’de dün akşam saatlerinde tarlada başlayan anız yakılması nedeniyle başlayan yangın sıcak ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Ekiplerin müdahale ettiği yangın 30 hektarlık alanda etkili oldu. Çevrede orman arazisi bulunmaması yangının boyutlarının daha da büyümesini engelledi. Ancak, aşı ahlat ağaçlarının da yandığı öğrenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2019 Salı, 13:45

Dün akşam saatlerinde Bekilli’nin Sırıklı Mahallesi yakınlarında bir tarlada anız yakılmasıyla başlayan yangın, alevlerin kontrolden çıkmasıyla hızla yayıldı.

Anız yakan tarla sahibinin başa çıkamadığı alevler, tarlaların yakınında bulunan otluk alana sıçradı. Rüzgar ve sıcağın da etkisiyle hızla yayılan alevler geniş bir alanda etkili oldu.

Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Söndürme ekipleri bölgeye sevk edildi, söndürme çalışması başlatıldı. Gece boyunca çaba harcayan ekipler, otluk alanda alevlerin önüne geçemedi.

30 HEKTARLIK ALAN YANDI
Anız yakılmasıyla başlayan, otluk arazide genişleyen yangının boyutları, çevrede orman arazisi bulunmaması nedeniyle büyümedi. Ancak, aşı ahlat ağaçlarının olduğu ve bu ağaçların da zarar gördüğü öğrenildi.

Anız yakılması nedeniyle çıkan yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı