REKLAMI GEÇ

CHP meclis üyesi adayı, partisinden iki kez istifa etti

CHP meclis üyesi adayı, partisinden iki kez istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çivril ve Güney başta olmak üzere yaşadığı krizlere Bekilli’de de bir benzeri eklendi. CHP meclis üyesi adayı Çağatay Çağrı Asilzade, “listeye tepki göstererek” istifa etti. Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) katılmak istediğinde CHP’ye yeniden üye yapıldığını öğrendi. İkinci kez istifa eden Asilzade, TİP’e katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2024 Pazartesi, 15:20

CHP, hem belediye başkanlığı hem de meclis üyeliği listeleri konusunda seçim döneminde hayli sıkıntı yaşadı. Çivril ve Güney’de başkan adaylarını değiştirmek zorunda kalan CHP, aynı şekilde Pamukkale’de de bazı meclis üyesi adaylarını değiştirmek zorunda kaldı.

CHP ile ilgili bir sıkıntı da Bekilli’de yaşanıyor. CHP belediye meclis üyesi adayı Çağatay Çağrı Asilzade, listeler açıklanınca partisinden istifa etti. Listelere tepki olarak istifasını sunan Asilzade, CHP’deki ayrımcılığa dikkat çekti.

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) saflarında siyasi mücadelesine devam etmek isteyen Asilzade, CHP’ye haberi olmadan tekrar üye yapıldığını öğrendi. Bunun üzerine tekrar istifa eden Asilzade, aynı zamanda suç duyurusunda bulundu.

“İKİ İSTİFAYI GURUR VESİKASI OLARAK TAŞIYACAĞIM”
Süreci anlatan Asilzade şunları söyledi:
“Yaklaşık iki hafta öncesinde CHP’nin çıkarcı, liyakatten uzak;  vizyonsuz ve misyonsuz anlayışına karşı çıkarak CHP’den istifa etmiş bulunmaktayım. İstifam sonrası; emekten, üretimden ve alın terinden yana ve her daim halkının çıkarlarını savunan Türkiye İşçi Partisi’ni destekleyeceğimizi ifade etmiştim. CHP’den istifam sonrasında; habersizce, hiçbir onayım ve müracaatım olmaksızın yeniden CHP’ye üye kaydedildiğimi görmüş bulunmaktayız.

CHP’den iki hafta içerisinde iki defa istifa etmeyi hayatım boyunca bir gurur vesikası olarak taşıyacağım. CHP’nin kendine yakışan düşük oyunlarını halkımızın kıymetli takdirlerine sunuyoruz. Konu hakkında adli mercilere gerekli müracaatlar yapılmıştır. Bunu neden yaptıklarını gayet iyi biliyoruz. Şunu bilsinler ki korktuklarında da haklılar, çünkü kaybedecekler.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı