REKLAMI GEÇ

Küp şarapları Çin Seddi’ni aştı!

Küp şarapları Çin Seddi’ni aştı!

Küp Şarapları, Denizli şarap ihracatının rotasını ipek yoluna çevirdi. Çin’e ilk ihracatını gerçekleştiren Küp Şarapları 14.000 şişelik ilk konteynırı gönderdi. Şaraplar, Şanghay’da düzenlenen “ünlü markalar” fuarında katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

/ DENİZLİHABER / 23 Kasım 2012 Cuma, 12:43

Yaşar TOK
Denizli’de tekstilin yanı sıra birçok farklı sektörlerdeki aktörler, uluslar arası ticaretini hızla genişletiyor. Bir başarı haberi de, dünyanın önemli şarap platolarından birine sahip olan Denizli’de kentin marka firmalarından biri olan Küp Şarap’tan geldi.

BEKİLLİ’DEN ŞANGHAY’A!
Denizli şarap firmaları içinde ihracatıyla adından söz ettiren az sayıdaki firmadan biri olan Küp Şarapları, dünyanın uç noktalarına yaptığı ihracata bir yenisini ekledi. Son olarak Kanada’ya ihracat yapan firma, şimdi de, dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin’e ihracatın kapısını araladı. Şanghay yerel hükümetinin düzenlediği “ünlü markalar” Fuar’ında görücüye çıkarak beğeni toplayan Küp-Aspendos şaraplarının ilk parti siparişi konteynırlara yüklenerek yola çıktı.

ASPENDOS ÇİN SEDDİ BURÇLARINDA
Ucuz-kaliteli şarap segmentinde yer alan Aspendos şarabını Çin’e ihraç eden Küp şarapları Yönetim Kurulu Başkanı Asım Altıntaş yaptığı açıklamada Aspendos şarabının sergileme ve sunumu sonrası Şanghay “ünlü markalar” fuarında gördüğü ilgiden memnun olduklarını söyledi. Söz konusu ihracat kaleminin ilk konteynır ile gönderilmesi sonrası yeni siparişler aldıklarını belirten Altıntaş, “Küp Şarapları’nın çok çeşitli ürün kalemi var. Bizim hiçbir şarabımız yüzümüzü kara çıkartmaz. Ürettiğimiz şaraba güveniyoruz. İhracat miktarı firma muhasebesi açısından önemlidir elbette. Ancak asıl önemli olan, Denizli ihracatına şarap sektörünün yaptığı katkıdır. Çin’e yaptığımız ihracatın bu yanıyla daha anlamlı olduğunu değerlendiriyoruz” dedi. Aspendos’un “ünlü markalar” fuarında Çinli tüketiciyle buluştuğuna değinen Altıntaş, “Çinli tüketici Aspendos’u sevdi. Bunun sonucu ilk parti şarabımızı yola çıkardık” açıklamasını yaptı.

Küp şarapları bünyesinde 40 civarında şarap çeşidi üretiliyor. Alt-orta ve üst segment gruplarında şarap çeşitleri üreten firma, son olarak geçtiğimiz yıl şato tipi olarak ürettiği kaliteli Epic grubuyla adından söz ettirmiş, çeşitli uluslararası yarışmalardan altın ve gümüş madalya ödülleriyle dönmüştü.

Yorumlar

deniz mertoğlu   -  Bağlantı 23 Kasım 2012, 14:21

küp şarapın “mistel” şarapını içmeyen yaşıyorum demesin. herşeyinle mükemmelsin küp şarap…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı