REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Meclisi’nde ‘Afet’ tartışması yaşandı

Büyükşehir Meclisi’nde ‘Afet’ tartışması yaşandı

Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, “5 Haziran’da dolu afeti oldu, hiçbir devlet temsilcisi beni aramadı” dedi, Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, “Makamında oturacağına sen onları arasaydın” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2017 Pazar, 11:02

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk toplantısında gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, 4 Haziran’da Çal’a, 5 Haziran’da Bekilli’ye yağan dolunun üreticileri mağdur ettiğini, çiftçilerin zararının Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan karşılanmasını istedi.

Başkan Osman Zolan ise, “Keşke hukuksal olarak mümkün olsaydı da zararı karşılasaydık. Devletimizin Valilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gibi birimleri var. Hasar ödemekle ilgili bizim hiçbir hukuksal yetkimiz ve bütçemiz yok. Umuyorum, devletimizin ilgili birimleri gerekli çalışmaları sağlıklı bir şekilde yapar ve üreticilerin zararı en aza indirilir” dedi.

BEKİLLİ’NİN BAŞKANI SİTEM ETTİ
Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa toplantıda söz aldı, “Memleketimde afet oldu, devletin bir tek yetkilisi beni arayıp, ‘geçmiş olsun, var mı yapılacak bir şey?’ diye sormadı. Bekilli’ye 45 dakika dolu yağdı. Her yer sular altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi yaraların sarılmasına katkı vermelidir” dedi.

“OTURMAYACAKTIN, ARAYACAKTIN”
Başkafa’nın sitemi üzerine söz alan Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, “Keşke hukuken mümkün olsa da Bekilli ve Çal’daki hatta başka ilçelerimizdeki mağdur üreticilere yardımcı olsaydık. Sayın Başkan kimsenin kendisini aramadığı söyledi. Kusura bakmayın; Size büyük saygı duyuyorum ama makamınız da oturacağınıza siz arasaydınız. Bekilli’de afet var diye neden Vali başta olmak üzere devletin yetkili birimlerinin müdürlerini aramadınız? Neden aranmayı bekledin? Siz arayacaksınız. Çünkü, Bekilli’de olayları yaşayan, afeti gören ilk başta sizsiniz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı