REKLAMI GEÇ

Beyağaç Eren Günü Şenlikleri başlıyor

Beyağaç Eren Günü Şenlikleri başlıyor

Yörük-Türkmen geleneğinin 7 asırlık mirası olan Eren Günü Şenlikleri, 24-25 Ağustos tarihlerinde Sandıras Dağı’nın Çiçekbaba zirvesinde gerçekleştirilecek. Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, özel buluşmaya tüm Denizli halkını davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2022 Pazartesi, 12:32

Her yıl Ağustos ayının son perşembe günü gerçekleştirilen Eren Günü Şenlikleri için hazırlıklar tamamlandı. Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi, şenlik hakkında bilgi verdi, vatandaşları davet etti.

Beyağaç yöresinin en önemli sosyal ve kültürel etkinliklerinden biri olan Eren Günü Şenlikleri’nin 24-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirten Başkan Akçay, özel etkinlik için Beyağaç Belediyesi’nin her türlü desteği vereceğini söyledi.

Eren Günü Şenlikleri için Kartal Gölü etrafında konaklayacak katılımcılara yakacak odun, aydınlatma başta olmak üzere her türlü lojistik desteği sağlayacaklarını ifade eden Başkan Akçay, “Etkinlikler kapsamında KALEBEY Yerel Eylem Grubu Derneği’nin fotoğraf sergisi gerçekleştirilecek. Sergi, Beyağaç Belediyesi Mehmet Yüksel Toplantı Salonu’nda, 24 Ağustos Çarşamba Günü Saat 16.30’da açılacak. Aynı gün ve yerde saat 17.00’de Pamukkale Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İzmir Ege Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi gibi farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılacağı Panel gerçekleştirilecek. Panel sonrası katılımcılar Eren Günü etkinliklerini izlemek ve katılım için Kartal Gölü kamp alanına taşınacak” dedi.

Yangın sezonu olması nedeniyle Belediye, Güvenlik Kuvvetleri ve Orman Teşkilatınca olağanüstü önlemlerin alınacağını belirten Başkan Akçay, yol güzergâhında sıkı denetimlerin yapılacağını kaydetti.

Başkan Akçay, tüm Denizli halkını Eren Günü Şenlikleri’ne davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı