REKLAMI GEÇ

Beyağaçlı, Mihrişah Valide Sultan’a karşı

Beyağaçlı, Mihrişah Valide Sultan’a karşı

Denizli’nin Beyağaç ilçesi ve çevre köylerinde oturdukları arazilerin hazine malı olarak tescil edilmesine itiraz eden köylüler, arazilerin kendilerine verilmesi için yargıya başvurdu. Köylüler, yıllardır oturdukları arazilerin, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Mihrişah Valide Sultan Vakfı’ndan hazineye intikal ettirildiği iddiasında.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2012 Perşembe, 17:07

Beyağaç İlçesi ve çevre köylerindeki vatandaşlar, arazilerin kendilerine verilmesi için dava açtı. Açılan davanın duruşması için 3 minibüsle 50 vatandaş Beyağaç İlçesi ve köylerinden duruşmanın yapılacağı Kale İlçesine gitti. Beyağaç merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Durmuş Yenitopçu, Merkez Çamlık Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sürgüt, Sazak Köyü Muhtarı Mehmet Yanıkhan, ve Kızılcaağaç Muhtarı Durmuş Türksever’in de aralarında bulunduğu topluluk, arazilerin kendilerine verilmesini istedi.

Hazine adına tespit edilen 43 bin dönümden fazla arazinin tapusu iptal edilerek vatandaş adına tescil edilmesini isteyen vatandaşlar, konunun 4 bin 800 kişiyi ilgilendirdiğini söyledi. Beyağaç merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Durmuş Yenitopçu yaptığı açıklamada, “Yıllardan beri oturduğumuz araziler, hazine adına 2006 yılında tescil edildi. Bu araziler bizim. Atalarımız, dedelerimiz yıllardan beri bu topraklar üzerinde yaşamış, biz de yaşamaya devam ediyoruz. Bugüne kadar bir çözüm bulamadığı için adli mercilere başvurduk” dedi.

Arazilerin dedelerinden, babalarından kendilerine kaldığını söyleyen Beyağaç İlçesi Çamlık Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sürgüt de, “Arazilerde evimiz her şeyimiz var” diye konuştu. Vatandaşların avukatı Aydın Toraman ise, vatandaşların bu arazileri geri alabilmesi için arazi değerinden fazla masraf avansı yatırması gerektiğini ancak vatandaşın bu avansı ödeme durumunun olmadığını söyledi. Köylüler, yıllardır oturdukları arazilerin, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Mihrişah Valide Sultan Vakfı’ndan hazineye intikal ettirildiği iddiasıyla hazineye tescil edilmesine tepkili.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı