REKLAMI GEÇ

Beyağaç’ta açılış günü

Beyağaç’ta açılış günü

Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen ve Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Beyağaç İlçesi’nde Köy Konağı ve Bilgi Evi’nin açılışlarını gerçekleştirdi ve çeşitli incelemelerde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2009 Salı, 17:25

Denizli Valisi Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen’in Beyağaç gezisine; Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ve eşi Melahat Çatmadım, Vali Yardımcılarının eşleri Bilge Tezel, Şengül Acar, Tülay Küspeci, Birhan Erdoğan, Beyağaç Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve Denizli Valiliği Özel Kalem Müdürü Fatma Korkmaz eşlik etti.

İlk olarak Sazak Köyü’ne giden Nevhilal Erkmen, burada Sazak İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret etti. Anasınıfında çocuklarla bir araya gelen Nevhilal Erkmen ve beraberindeki heyet, burada çocuklara oyuncak ve kitap hediye etti. Daha sonra okul binası içinde açılan ve 10 kursiyerin bulunduğu Okuma Yazma Kursu’nu ziyaret eden Nevhilal Erkmen, burada kursa katılan bayanlarla sohbet ederek okuryazarlığın önemi hakkında bilgiler verdi. Nevhilal Erkmen, daha sonra Çameli Kaymakamlığı tarafından başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde çevre temizliği yapan 10 kursiyerin çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen, Sazak Köyü’ne yaptırılan Köy Konağı’nın da açılışını gerçekleştirdi. Çameli Kaymakamlığı tarafından 39 bin TL’ye yaptırılan Köy Konağı’nda muhtarlık odası, sağlık hizmetleri odası ve sosyal amaçlı salon bulunuyor. Köy Konağı’nda ayrıca, Biçki Dikiş Kursu da veriliyor. Nevhilal Erkmen, Sazak Köyü’nde son olarak, yardıma muhtaç iki aileyi ziyaret ederek, sorunlarını dinledi ve ailelere yardım paketleri verdi.

Nevhilal Erkmen ve beraberindeki heyet, Kapuz Köyü’nde, geçtiğimiz yıl şehit olan Halil İbrahim Arılık’ın ailesini ziyaret etti. Şehit babası Duran Arılık ve şehit annesi Elife Ayşe Arılık tarafından karşılanan Bayan Erkmen, burada bir süre şehit ailesiyle görüştü.

Bayan Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra Beyağaç İlçesi’ne geçti. Beyağaç İlçesi’nde ilk olarak kaymakamlığı ziyaret eden Nevhilal Erkmen ve beraberindeki heyet, burada bir süre Kaymakam Şakir Öner Öztürk ile makamında görüştü. Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Bayan Erkmen’e Beyağaç’ta bulunan Karagöl’ün tablosunu hediye etti. Nevhilal Erkmen ve beraberindeki heyet, daha sonra Beyağaç Kaymakamlığı ve İş-kur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kuaförlük Kursu’nu gezerek kursiyerlerle bir araya geldiler. 400 saat sürecek olan kursa, 25 kursiyer katıldı. Kursiyerlerle sohbet eden ve meslek edinmenin önemine değinen Nevhilal Erkmen, kursiyerlerin hevesli ve istekli olmalarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Nevhilal Erkmen programının sonunda Beyağaç Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Bilgi Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Beyağaç İlçesi’nin Denizli’nin en uzak İlçelerinden biri olmasına rağmen en güzel ve güzide ilçesi olduğunu söyleyerek, “Bugün açılışını yaptığımız Bilgi Evi 1978 yılında ilköğretim okulu olarak kurulmuş. Yeni okul yapılınca, 2002 yılında bu bina atıl vaziyette kalmış. Biz burayı tadilat yaptırarak öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İçinde, kütüphane, bilgisayar kursu, satranç gibi aktiviteler yapılabilecek. İlerleyen zamanlarda ise tiyatro ve spor kulübü de ilerleyen zamanlarda yer alacak” dedi. Konuşmaların ardından Bilgi Evi’nin açılışı Nevhilal Erkmen ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Nevhilal Erkmen ve beraberindeki protokol üyeleri Bilgi Evi’ni gezerek incelemelerde bulundular ve kursiyerlerle sohbet ettiler. Beyağaç Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Bilgi Evi 42 bin TL’ye mal oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı