REKLAMI GEÇ

Çiçekbaba zirvesinde Eren Günü buluşması

Çiçekbaba zirvesinde Eren Günü buluşması

Her yıl Ağustos ayının son Perşembe günü düzenlenen Kartal Gölü Eren Şenlikleri gerçekleştirildi. 1903 rakımlı Kartal Gölü’nde başlayan Eren Günü etkinlikleri, Çiçekbaba’nın mezarının ziyaret edilmesi ve adakların adanmasıyla sona erdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2014 Cumartesi, 12:07

Beyağaç İlçesi’nin 1994 yılından beri düzenlediği Beyağaç Kartal Gölü Eren Günü etkinlikleri, bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi. Eren Günü etkinlikleri, Çarşamba günü akşamı Beyağaç Belediyesi’nin 1903 rakımlı asırlık karaçam ormanları arasındaki krater gölü olan Kartal Gölü’nde organizasyonu ile başladı.

Eren Günü Şenlikleri ‘ne katılmak üzere Türkiye’nin dört bucağından gelen vatandaşlar, Beyağaç Belediyesi’nin hazırlamış olduğu çadırlarda konakladı. Bazı vatandaşların da kendi çadırlarını getirdiği Kartal Gölü’nde 100’e yakın çadırda geceleyen vatandaşlar Perşembe günü sabahın ilk ışıklarıyla yollara düşen vatandaşlar, Muğla il sınırları içerisinde bulunan Eren Düzlüğü ’ne gelerek Çiçekbaba’nın mezarını ziyaret etti.

galeri-anons

Sırtlarında kurbanlarıyla birlikte 34 metre uzunluğunda 3 metre 10 santim uzunluğundaki Çiçekbaba mezarını 3 veya 7 kez dolanan misafirler, dileklerinin kabul olması için kurban kesti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı