REKLAMI GEÇ

Beyağaç’ta birahane krizi

Beyağaç’ta birahane krizi

Denizli’nin Beyağaç İlçesinde kadınlar birahanelerin kapatılması için ayaklandı. Gerekçeleri ise bu kocalarının gittiği bu birahanelerde kadınların da çalışıyor olması. “Kocalarımızı baştan çıkarıyorlar, çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar” diyerek imza toplayıp belediyeye dilekçe verdiler. Beyağaç Belediyesi, birahanelerin kapatılması kararı aldı. İşletme sahipleri ise “Ekmeğimizle oynuyorlar” diyerek, konuyu yargıya taşıdı.

/ DENİZLİHABER / 2 Ocak 2014 Perşembe, 12:52

ŞENGÜL BOZ
Beyağaç’ta birahane krizi yaşanıyor. Beyağaçlı kadınlar, birahanelerde kadınların çalıştığı, burada yaşayan kadınların giyim ve davranışlarıyla ilçenin örf ve adetlerine ters düştüğü gerekçesiyle, 170’in üzerinde imza toplayarak birahanelerin ilçe merkezinden taşınmasını istedi.

ic-akcay

2012’DE KARAR ALINDI
Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, kararın 1.5 yıl önce alındığını belirterek, “İlçe merkezinde faaliyet gösteren 5 birahane mevcut. Buraları içkili mekan olmaktan öte fuhuş mekanı haline geldi. O nedenle kapatılarak, ilçe sakinlerinin rahatsız olmayacağı yere taşınması istendi. Ben belediye başkanı olarak bu konuda istedikleri desteği vermeye hazırım” dedi.

AİLE GEÇİNDİRİYORUZ
Birahane işletmecileri ise taşınmak istediklerini ancak gösterilen bölgenin tarla olduğunu belirterek, elektrik, su ve alt yapısının bulunmadığını ileri sürdü. 5 birahane İşletmecisinden İsmail ve Asım Yunak, belediyenin kendilerine işletmelerini kapatmaları için yazı gönderdiğini belirterek, “Burada eleman çalıştırıyoruz. Ailemizin geçimini sağlıyoruz. 8 yıldan beri birahane işletiyorum. Kredi borcum var. Bizim ekmeğimizle oynamaya kimsenin hakkı yok. Biz taşınmayacağız demiyoruz. Bize alt yapısı hazır bir yer göstersinler gidelim. Ama gösterilen alan bir tarla. Biz orada ne yaparız. Konuyu mahkemeye taşıdık. Mahkeme sonucunu bekleyeceğiz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ic-birahane-isletmeci

KADINLAR İMZA TOPLADI
Birahanelerde kadın çalıştırıldığını söyleyen Beyağaçlı kadınlar, “Burada kadın çalıştırılıyor. Bu kadınlar, bizim örf ve adetlerimize ters düşen davranışlarda bulunuyor. Çarşıda geziyorlar. Çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar. Kocalarımızı baştan çıkarıyorlar. O nedenle birahanelerin ilçe merkezinden taşınmasını istedik. 170’in üzerinde imza topladık, kapatılsın istedik” dediler.

ic-esnaf-odasi

“BİZE SORULSAYDI ÇÖZÜM BULURDUK”
Beyağaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Soyuçok, kooperatif ortaklarından 5 birahanenin kapatılacak olmasının ilçe ekonomisine zarar vereceğini belirterek, “Beyağaç, hububat ve tütüncülükle geçimini sağlayan bir ilçe. Çiftçi tütün parasına alışveriş yapıyor. Esnafın durumu ortada. Birahane işletmecileri kooperatiften kredi kullandı. Buralarının kapatılması demek, kredilerin geri ödemelerinin yapılmayacağı anlamına gelir. Hem ilçe ekonomisi hem de kooperatif zarar edecek. Keşke yer konusunda bize gelselerdi. Birlikte çözüm bulurduk” dedi.

Yorumlar

mehmet   -  Bağlantı 2 Ocak 2014, 17:50

bana kalırsa kapansın bencede

Halil İbrahim VAROL   -  Bağlantı 2 Ocak 2014, 15:56

Sayın başkanım sizi tebrik ederim Beyağaç seçmeni olmasam da gönülden destek veriyorum. Bu dik duruşunuzun devamı dileğiyle.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı