REKLAMI GEÇ

Kartal Gölü’ne Vali koruması

Kartal Gölü’ne Vali koruması

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Beyağaç İlçesi’nde bulunan ve içinde altından yapılma kartal başlı heykel bulunduğu söylentisi yüzünden hazine avcıları tarafından her yıl tahrip edilen Kartal Gölü’nün daha iyi korunması için yetkililere talimat verdi. Demir, ayrıca bölgede bulunan Anıt Ormanlar’ın turizme kazandırılması için proje hazırlanacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ekim 2013 Cumartesi, 10:32

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)
Beyağaç’a Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy ile birlikte giden Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye’nin en yaşlı karaçam ormanlarının bulunduğu Anıt Ağaçlar Ormanı’nı ziyaret etti. Her biri en az bin yıllık olan çam ağaçlarından oluşan ormanı gezen Abdülkadir Demir, bölgenin turizme kazandırılması için Beyağaç Kaymakamı Uğur Yıldırım’a talimat verdi ve somut proje hazırlanmasını istedi.

Koruma altındaki Anıt Ormanlar’ın ardından Kartal Gölü’nü ziyaret eden Demir, gölün tarihi hakkında Kaymakam Uğur Yıldırım’dan bilgi aldı, gölü besleyen kaynak suları ve tahliye kanallarında incelemelerde bulundu. Hazine avcılarının talalına uğrayan gölün daha iyi korunması için talimat veren Demir, “Kartal Gölü ve Anıt Ormanlar bizim için değerlidir ve geleceğe bırakacağımız en önemli miraslarımızdandır. Buraya sahip çıkmak adına çalışmalar yapıyoruz. Bu bölgede daha önce basında ve yer alan olaylarla ilgili yerinde inceleme yapmak istedim. Kartal Gölü’nde olumsuz bir durum yaşanmaması için gerekli önlemleri belediye, kaymakamlık, Orman Bölge Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı birlikte çalışarak alacak. Bu doğal güzelliğin tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Yorumlar

süleyman   -  Bağlantı 12 Ekim 2013, 15:24

bir zahmet yolunu da yapsınlar da turistin en azından gideceği yolu olsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı