REKLAMI GEÇ

Eren Günü eleştirisi

Eren Günü eleştirisi

Beyağaç ve yöresinin tanıtılması için uzun yıllardır emek veren ve son seçimlerde CHP’den Beyağaç’ta belediye başkan adayı olan Zeki Akakça, Beyagaç’ta yapılan Eren Günü kutlamalarına, Beyağaç Belediyesi’nin ilgisiz kalmasını eleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2009 Çarşamba, 16:14

Bir Beyağaç gönüllüsü olan, Beyağaç ve yöresinin tanıtılmasına uzun yıllar emek veren ve son seçimlerde Zeki Akakça, Eren Günü kutlamalarının, Beyağaç Belediyesi’nin ilgisizliği sonucu, sadece Muğla yöresinden katılımla yapılmasını eleştirdi. Denizli’nin Beyağaç İlçesi ve çevre köylerde yaşayanların, Muğla, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca’dan ve Sandıras Dağları’na yakın olan yerleşim birimlerindekilerin katılımı ile yapılan Eren Günü’nün, bu sene sadece Muğla bölgesinden gelenlerin katılımıyla, 20 Ağustos’ta yapıldığını belirterek, “Kartal gölü ve Anıt Ormanlar bu yıl ne yazık ki yalnız kaldı. Oysa eskiden bu tarihlerde binlerce insan onların konuğu olurdu. Yüzlerce yıldır bir şekilde kutlanarak günümüze kadar ulaşan-ulaştırılan Eren Günü, bu yıl Beyağaç Belediye Başkanlığı’nın ilgisizliği ve isteksizliği ‘Biz şenlik–festival yapmayacağız, bu etkinlik için ayrılan para ile yöre insanımıza hizmet edeceğiz’ şeklindeki basına demeçleri nedeniyle Denizlilerin katılımı olmaksızın yapıldı. Muğla bölgesinde yaşayanlarca Ağustos ayının son perşembesinin oruçlara rastlayacağı gerekçesi ile etkinlik tarihi, 1 hafta önceye, 20 Ağustos 2009 Perşembe gününe alınarak sadece Muğla yöresinden gelenlerin katılımıyla gerçekleştirildi” dedi.

Akakça, “Oysa her yıl geleneksel olarak yapılan etkinlik Sandıras dağlarının çevresinde bulunan yerleşim yerlerinin yöneticilerinin kendi aralarında kurdukları iletişimle Ağustos ayının son Çarşamba ve Perşembe günleri yapılıyordu. Uzun süredir Beyağaç ilçesinin ulusal ve uluslararası alanda tanınması için tek kültürel değer olan Eren Günü Kutlamaları, yerel yönetimin ilgisizliği ve ortadan kaldırmaya yönelik sistemli yaklaşımı sonucu ne yazık ki Beyağaç’a ait bir etkinlik olmaktan çıkıp Muğla/Köyceğiz yöresinin etkinliği haline dönmüştür” dedi.

Akakça, doğal ve kültürel değerlerin, Beyağaç gibi coğrafi açıdan sıkıntılı, ekonomik açıdan kısıtlı, ulaşım ve iletişimin zor olduğu bir bölgede, yerinin kalkınması için tek tutunacak dal olduğunu belirterek, “Doğa ve kültürel değerlerin bu şekilde ucuz ve komik gerekçelerle gözden çıkarılması o yöreye yapılabilecek en büyük kötülüktür” dedi.

Eren Günü Kutlamaları’nda gelinen noktayı üzüntüyle izlediğini ifade eden Akakça, ilgilileri ve yetkilileri, Beyağaç’a ve Beyağaç halkının değerlerine sahip çıkmaya çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı