REKLAMI GEÇ

Eren Günü Şenliği 24-25 Ağustos’ta

Eren Günü Şenliği 24-25 Ağustos’ta

Beyağaç’ta her yıl ağustos ayının son perşembe günü düzenlenen Kartal Gölü Eren Günü Şenlikleri için hazırlıklar tamamlandı. 1903 rakımlı Kartal Gölü’nün çevresinde konaklayacakları çadır yerleri hazırlandı. Konukların battaniye ve yiyecek gibi ihtiyaçları da belediye tarafından karşılanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2016 Pazartesi, 12:48

Beyağaç’ta 7 asırdır süre gelen Eren Günü kutlamaları için 24 Ağustos Çarşamba günü Kartal Gölü’ne çıkılacak. Geceyi burada geçirecek konuklar, perşembe günü şafakla birlikte Eren Düzlüğü’ne çıkacak, Çiçekbaba’nın mezarı ziyaret edilecek.

denizli-kartal-golu-eren-gunune-hazir-1

100’ÜN ÜZERİNDE ÇADIR
Eren Günü etkinlikleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, 3 binin üzerinde katılım beklediklerini söyledi. Beyağaç Belediyesi’nin aracı olmayan vatandaşlara ulaşım hizmeti vereceğini de bildiren Akçay, 24 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00’ten itibaren belediye binası servis araçlarının hareket edeceğini açıkladı.

Kartal Gölü çevresinin 100’ün üzerinde çadır kurulacak şekilde düzenlendiğini ifade eden Akçay, Belediyemizce, Kartal Gölü’nde konaklayanlara saat 19.00’da şehitlerimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik yemeği verilecek. Çadırı olmayan ve uzak illerden gelen misafirlerimiz için belediye olarak çadır temin edeceğiz” dedi.

EĞLENCELER İPTAL EDİLDİ
Geçtiğimiz yıllarda Kartal Gölü’nde konaklayan misafirler için yerel sanatçıların katıldığı konserler düzenlendiğini ve çeşitli etkinlik gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Akçay, “Bu yıl bu tür eğlence programlarını iptal ettik. Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşlarımız, son Gaziantep’te yaşanan terör saldırısı nedeniyle, eğlence programları iptal edildi. Tabiki misafirlerimiz, kendileri eğlenmek isterse onu da bir şey diyemeyiz” diye konuştu.

denizli-kartal-golu-eren-gunune-hazir-2

ASIRLIK BULUŞMA ŞAFAK VAKTİ
Sandıras Dağı, Çiçekbaba zirvesine yakın bölgedeki Kartal Gölü çevresinde yaklaşık 7 asırdır yöre halkı tarafından sürdürülen “Eren Günü” etkinlikleri kapsamında, misafirler, sabah erken saatte Eren Düzlüğü’nde bulunan çiçekbaba mezarını ziyaret edecek. Eren Günü etkinliği, 34 metre uzunluğunda 3 metre 10 santim uzunluğundaki Çiçekbaba mezarında dilekler dilenip kurbanlar kesilmesiyle sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı