REKLAMI GEÇ

Köyceğiz yangını Denizli’ye dayandı

Köyceğiz yangını Denizli’ye dayandı

Muğla’nın 5 noktasında devam eden yangınlardan Köyceğiz yangını Denizli sınırına dayandı. Beyağaç-Köyceğiz arasındaki Sandras Dağı’nın güney yakasındaki yangın, Topuklu Yaylası ve Anıt ormanlara yaklaştı. Söndürme çalışmaları uçak ve helikopter desteğiyle sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2021 Pazar, 15:41

Muğla’da çıkan 5 yangın devam ediyor. Yangınlardan en büyüklerinden biri de 11 gündür devam eden Köyceğiz yangını….

Denizli ve Muğla’yı birbirine bağlayan Sandras Dağı’nın güney yakasında başlayan yangın, Denizli sınırına doğru ilerliyor. Eğer yangının önü kesilemezse Beyağaç’ın ünlü Topuklu Yaylası ile bin yıldan fazla ayakta duran anıt ormanları tehdit edecek

Beyağaçlı olan ve bölgeyi çok iyi bilen Gezgin-Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça, Beyağaç merkezden dumanların çıplak gözle görülebilir hale geldiğini belirtirken, şu paylaşımı yaptı:
“8 Ağustos-2021 saat 14.10 itibariyle Beyağaç merkezden çıplak gözle Çiçek Baba zirvesi arkasından dumanlar yine yükseliyor. Köyceğiz yangınının batı ucu Gökçeova göletinden, Derindere vadisine atlarsa (ki an meselesi) güneyde Köyceğiz ve Toparlar, kuzeyde Beyağaç, Topuklu yaylası, Anıt ormanlar (şu an Otmanlar bölgesindeki yangının kuzey ucu nedeniyle zaten risk altında) batıda Muğla /Menteşe İlçesi ve bağlı yerleşim alanları risk altındadır. İlgililer yangının bu ucunu dikkatten kaçırmamalı.”

Muğla’daki 5 yangında 6 uçak, 39 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ait araçlar kullanılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı