Bozkurt Belediyesi’ne 1 yılda 5 müfettiş

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, CHP’li Birsen Çelik’in başkan olduğu Bozkurt Belediyesi’ne komşu kapısına çevirdi. Bir yılda Bozkurt Belediyesi’ne denetim için beş başmüfettiş gönderildi. Gelen müfettişlerin, 1956 yılında yapılan belediye hizmet binasını bile “kaçak yapılmış” diye sorguladığı belirtildi.
Engin Ünal / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2015 Çarşamba, 10:15
Bozkurt’un CHP’li Belediye Başkanı Birsen Çelik, sık sık İçişleri Bakanlığı müfettişlerini ağırlamak zorunda kalıyor. Bir yıl içinde denetim için beş başmüfettiş gönderilirken, şikayetler üzerine 1956 yılında yapılan belediye hizmet binası, 1990 yılında yapılan Hükümet Konağı, 2981 sayılı İmar Kanunu’nun geçici 2. maddesiyle affa uğramış yapılarla ilgili uygulamalar ve hizmet aracı alımının incelendiği öğrenildi.
İMZASIZ ŞİKAYET MEKTUPLARI
Bozkurt Fen İşleri Müdürü Atilla Güler, imzasız mektuplarla şikayetler yapıldığını, bunun üzerine dördü imar, biri hizmet aracı alımıyla ilgili belediyeye müfettişler gönderildiğini, yapılan incelemeler ve oluşturulan bilirkişi raporlarıyla soruşturma izni verilmediğini, ancak Çardak Cumhuriyet Savcılığı’nın bilirkişi raporlarına Danıştay nezdinde itiraz ettiğini belirtti.
SORUŞTURMA KONULARI
Güler, müfettiş incelemelerinin 1956 yılında yapılan Bozkurt Belediyesi Hizmet Binası’nın kaçak yapıldığı, 1990 yılında inşa edilen Hükümet Konağı’nın ruhsatsız olduğu, 1975 yılında yapılan ve daha sonra çıkarılan 2981 sayılı İmar Kanunu’nun geçici 2. maddesiyle affa uğrayan yapıların neden yıkılmadığı ve konsul çıkmaları iddialarıyla ilgili olduğunu ifade etti.
HİZMET ARACI DA SORUŞTURMA KONUSU
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in aynı zamanda makam otomobili olarak kullandığı Volkswagen marka hizmet aracının alımı da müfettişlerin soruşturduğu konular arasında bulunuyor. Müfettişler neden yerli araç tercih edilmediğini sordu.
ÇELİK: MUHALEFETE MENSUP BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZOR
Başkan Çelik, yaptıkları iş ve hizmetlerle ilgili rahat olduğunu, bu nedenle müfettiş soruşturmalarının kendisini rahatsız etmediğini belirterek, “Bizi üzen ‘1956 yılında yapılan hizmet binası neden kaçak’ diye gelip bize sormaları. Affa uğramış binaları neden yıkmıyorsunuz denilmesi. Müfettiş denetimleri sevkimizi de kırmıyor. Ama burada bulundukları sürede doğal olarak işlerimiz aksıyor. Bir de her nedense bize hep başmüfettişler geliyor” dedi.
Çetin geçen kış nedeniyle mahalle yollarında sıkıntılar yaşandığını belirten Çelik, bunu gidermek için çalışmalar yaptıklarını, çünkü vatandaşın sorumluluk alanı Bozkurt Belediyesi’nin mi Büyükşehir Belediyesi’nin mi diye bakmadığını, yolunun düzeltilmesini istediğini, bunu yapınca da müfettişlerin “sorumluluk alanınız dışına çıkıyorsunuz” uyarısıyla karşılaştıklarını kaydetti.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Bozkurt | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
13 Mayıs 2025 Salı | 9 | 21 | Parçalı Bulutlu |
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 9 | 20 | Parçalı Bulutlu |
15 Mayıs 2025 Perşembe | 8 | 22 | Parçalı Bulutlu |
16 Mayıs 2025 Cuma | 11 | 27 | Parçalı Bulutlu |
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 12 | 27 | Parçalı Bulutlu |
Mahalleler
ALİKURT
ARMUTALAN
AVDAN
BAKLANKUYUCAK
BARBAROS
BAŞÇEŞME
CUMALI
ÇAMBAŞI
FATİH
HAMDİYE
HAYRETTİN
İNCELER
İNCELER TEKKESİ
MAHMUDİYE
MECİDİYE
MEHMETÇİK
MİMARSİNAN
SAZKÖY
TUTLUCA
YENİBAĞLAR
ALİKURT ARMUTALAN AVDAN BAKLANKUYUCAK BARBAROS BAŞÇEŞME CUMALI ÇAMBAŞI FATİH HAMDİYE HAYRETTİN İNCELER İNCELER TEKKESİ MAHMUDİYE MECİDİYE MEHMETÇİK MİMARSİNAN SAZKÖY TUTLUCA YENİBAĞLAR
Bozkurt Rehber
Kaymakamlık: 831 55 01
Belediye: 831 50 10
İlçe Emniyet Amirliği: 831 47 85
Jandarma: 831 44 88
Milli Eğitim Müdürlüğü: 831 55 05
Mal Müdürlüğü: 831 55 07
Tapu Müdürlüğü: 831 55 17
Nüfus Müdürlüğü: 831 55 14
Toplum Sağlığı Merkezi: 831 41 44
Tarım İlçe Müdürlüğü: 831 53 62
Müftülük: 831 55 16
Bozkurt Kadın Açık Cezaevi: 831 45 52
Noter: 831 45 71
(Alan kodu: 0 258’dir)