REKLAMI GEÇ

Toprakları verimli ama suya hasret

Toprakları verimli ama suya hasret

Bozkurt, Denizli’nin “varlık içinde yokluk çeken” ilçelerinden. Hambat Ovası’nın tam göbeğinde yer alan muhacir memleketi Bozkurt, elindeki değerleri yeterince kullanamadığından kabuğunu kıramamanın sıkıntısını çekiyor.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2013 Perşembe, 11:44

ŞENGÜL BOZ

Yerel Seçim-2014 turumuzda yolumuz bu kez 1990 yılında ilçe yapılan Bozkurt’a düştü. Denizli’ye uzaklığı 52 kilometre olan Bozkurt’un nüfusu, TÜİK verilerine göre köyleriyle birlikte 13 bin 900. İlçe merkezindeki nüfusun yüzde 70’ini mübadele ile Bulgaristan’dan göç eden muhacirler oluşturuyor. Ulaşım diye bir sorun yok. Denizli-Ankara karayolu ilçeden geçiyor. Demiryolu da öyle. Tercihiniz havayolu ise Çardak Havaalanı’na 7 kilometre mesafede.

AYRICALIĞI HAMBAT OVASI
Denizli’den Bozkurt’a giderken, ilçenin sınırları Alikurt Köyü ile birlikte başlıyor. Denizli-Ankara karayolunda ilerlerken göz alabildiğince uzayıp gidiyor tarım arazileri. “Hambat Ovası” diyorlar, Denizli’nin en verimli topraklarının bulunduğu bölgeye.

Bozkurt’un ayrıcalığı olan Hambat, ne var ki suya hasret. Yıllar yılı bu hasretin sonlandırılmasını bekliyor yöre insanı. Her seçim döneminde vaatlerin baş sırasına yerleşse de sulama suyu bir türlü akıtılamadı Beylerli’deki göletten. Sondajla yapılan sulamanın pahalı olmasından yakınan üreticiler, “Bu ovanın suya kavuştuğu görebilecek miyiz” diye iç geçiriyor.
vatandas-anons

YÜKSEKOKULLARINI GERİ İSTİYORLAR
Bozkurt turumuzda söz dönüp dolaştı kaybedilen “altın yumurtlayan tavuğa”, ya da bir başka ifadeyle avuçlarının içinden kayıp giden Pamukkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’na geldi. İlçenin başına talih kuşu konmuş; muhasebe, büro ve pazarlama bölümleri ile yüksekokul açılmış, YURT-KUR’da 600 yatak kapasiteli yurt binasını hizmete sunmuştu.

Anılan bölümlere 90 öğrenci kontenjanı verilmesine karşın, sadece 33 tercih yapılınca eğitim kurumunun yazgısı da belli olmuştu. Buradan alınıp Honaz’a verildi. Sosyal tesisleri, 20 lojmanı, spor ve toplantı salonları bulunan modern yurt ise Adalet Bakanlığına devredildi ve bugün açık kadın cezaevi olarak hizmet veriyor.

HALK YEREL YÖNETİME ÖFKELİ
2004 yılında kapatılarak açık kadın cezaevine dönüştürülen Meslek Yüksekokulu ve yurt binasının yeniden ilçeye kazandırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Her ilçede bir yüksekokul açılırken, Bozkurt’taki kapatıldı. Bunun nedeni, yerel yönetimlerin beceriksizliğidir. Bozkurt, gerek altyapısı gerekse sosyal imkanlarıyla üniversiteli öğrencileri ağırlayabilecek kapasitededir” diye konuştu.

FARKLI PARTİLER KAZANDI
Bozkurt’taki seçim sonuçları incelendiğinde, yerel seçimlerde farklı partilerin adaylarına görev verildiği görülüyor. 1999-2004 döneminde MHP’li Veysel Akansel, 2004-2009 döneminde CHP’li Saim Sağdıç’a başkanlık mührünü teslim eden Bozkurtlular, 2009 yerel seçiminde Deniz Arda’yı göreve getirdi.

 BOZKURT’UN ‘HAMBAT ANASI’ ÇELİK
CHP Bozkurt Belediye Başkan adayı Eczacı Birsen Çelik, ilçe merkezinde 3, köylerde ise 2 büyük proje ile seçim çalışmalarını yürütecek. Üç dönem Denizli İl Genel Meclis Üyeliği yapan Çelik, yalnızca sağlık alanında değil eşiyle sorun yaşayan, kaynanası ile tartışan kadınların da sorunlarına ilaç oluyor. Çelik, 30 Mart yerel seçimlerinde Bozkurtlu kadınları yanında olacağını iddia etti.
chp-anons

HAMDİ CİN FAKTÖRÜ
MHP Bozkurt Belediye Başkan adayı Hamdi Cin, 2009 yerel seçimlerini yalnızca 7 oyla kaybettiğini, Bozkurt’ta ticaret ile uğraştığını, sadece ilçe merkezinde değil 1 belde ve 13 köyde vatandaşlarla bire bir diyalog halinde olduğunu söyledi. Cin, “Burada Hamdi Cin faktörü var. Herkes beni tanır. Ben Bozkurt halkı ile yalnızca seçimden seçime değil, her zaman diyalog halindeyim. O nedenle siyasi kimliğimin yanında Hamdi Cin faktörünün 30 Mart yerel seçimlerinde etkili olacağını düşünüyorum” dedi.
mhp-anons

AK PARTİ’DE 3+1 ADAY ADAYI
Temayül yoklaması ve anketlere katılan Ali Kavsara, Birol Konak ile Caner Turgut, iktidar partisinin aday adayları. Mevcut başkan Deniz Arda ise “Görev verilirse devam ederim” diyor. Bu nedenle AK Parti’de aday adayı sayısı 3+1 olarak ifade ediliyor.

ak-parti-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Birsen Çelik

Bozkurt Belediye Başkanı

Bozkurt’ta şimdi sosyal belediyecilik hakim...

Bozkurt Hakkında

Adı boz, toprağı bereketli, insanı sıcak…

Hava Durumu

BozkurtSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 10 26Çok Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 12 24Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 12 24Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 12 23Parçalı Bulutlu

Mahalleler

ALİKURT

ARMUTALAN

AVDAN

BAKLANKUYUCAK

BARBAROS

BAŞÇEŞME

CUMALI

ÇAMBAŞI

FATİH

HAMDİYE

HAYRETTİN

İNCELER

İNCELER TEKKESİ

MAHMUDİYE

MECİDİYE

MEHMETÇİK

MİMARSİNAN

SAZKÖY

TUTLUCA

YENİBAĞLAR

ALİKURT ARMUTALAN AVDAN BAKLANKUYUCAK BARBAROS BAŞÇEŞME CUMALI ÇAMBAŞI FATİH HAMDİYE HAYRETTİN İNCELER İNCELER TEKKESİ MAHMUDİYE MECİDİYE MEHMETÇİK MİMARSİNAN SAZKÖY TUTLUCA YENİBAĞLAR

Bozkurt Rehber

Kaymakamlık: 831 55 01

Belediye: 831 50 10

İlçe Emniyet Amirliği: 831 47 85

Jandarma: 831 44 88

Milli Eğitim Müdürlüğü: 831 55 05

Mal Müdürlüğü: 831 55 07

Tapu Müdürlüğü: 831 55 17

Nüfus Müdürlüğü: 831 55 14

Toplum Sağlığı Merkezi: 831 41 44

Tarım İlçe Müdürlüğü: 831 53 62

Müftülük: 831 55 16

Bozkurt Kadın Açık Cezaevi: 831 45 52

Noter: 831 45 71

(Alan kodu: 0 258’dir)