REKLAMI GEÇ

Depremzedeler İçin Seferbelik Başlattı

Depremzedeler İçin Seferbelik Başlattı

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, depremzedelerin yaralarını sarmak için seferberlik başlattı

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2019 Çarşamba, 12:12

Bozkurt’ta 8 Ağustos’ta meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem, ardında büyük hasarlar bıraktı. Çardak ve Baklan’ı da etkileyen deprem sonrası depremzedelerin yaralarını sarmak için tam bir seferberlik başlatan Başkan Birsen Çelik, partili büyükşehir belediyelerinde destek turlarına çıktı. Antalya, Muğla ve İzmir Belediyeleri’ni ziyaret eden ve destek isteyen Çelik’in son durağı Aydın Büyükşehir Belediyesi oldu.

Bozkurt 8 Ağustos’ta meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremle sarsılmış, bölgede büyük hasar meydana gelmişti.

İlk andan itibaren ilçe halkının yanında olan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, yaraların sarılması adına çabalarını sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİRLERE DESTEK TURLARI

Bozkurt Belediyesi’nin sınırlı imkanlarına rağmen yaraları sarabilmek için çaba harcayan Başkan Birsen Çelik, kendinin karşılayamadıklarını depremzedelere ulaştırmak için destek turlarına başladı. Antalya, Muğla ve İzmir Büyükşehir Belediyelerini ziyaret eden Başkan Çelik, özellikle ağır hasarlı olduğu için oturulamayacak durumdaki yapıların yenilenmesi noktasına odaklandı.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NE KATILDI

Başkan Birsen Çelik, büyükşehirlere destek turlarına son halka olarak Aydın’ı ekledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Çelik, meclis toplantısına da katıldı. Burada yaşanan deprem felaketi ve etkilerine ilişkin sunum yapan Başkan Çelik, depremzedelerin yaralarının sarılması için destek istedi.

“VERİLEN TEPKİ SEVİNDİRİCİ”

Destek turlarına ilişkin Denizlihaber.com’a değerlendirmelerde bulunan Başkan Çelik, gördükleri ilginin ve geri dönüşlerin sevindirici olduğunu söyledi. Depremde 350 dolayında evin ağır hasar gördüğünü ve yıkım kararı alındığını ifade eden Başkan Çelik, bu evlerden 100’ünün sahibinin ortaya çıkan sorunu tek başlarına çözemeyeceklerini kaydetti.

Depremzedelerin kalıcı konut ihtiyaçlarının çözümü noktasında temaslara başladıklarını anlatan Başkan Çelik, “Bu turlar kapsamında önce Antalya, Muğla ve İzmir’i ziyaret ettim. Son olarak da Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne konuk oldum. Burada durumu anlattım, evlerin yapımı için destek talebinde bulundum. Mecliste grubu bulunan tüm partilerin oy birliği ile talebimiz komisyona havale edildi. Yarın yardım kararının meclisten çıkmasını bekliyorum” dedi.

Destek turlarının önümüzdeki günlerde Eskişehir ve İstanbul ile devam edeceğini belirten Başkan Çelik, “Planlamamız, depremde evleri ağır hasar gören hemşerilerimizin evlerinin su basmana kadar olan kısımlarını Bozkurt Belediyesi tarafından karşılamak. Üst bölümler, yani kalıcı konutları da bize destek olan belediyelerin yardımlarıyla yapmak. Her belediye için 5-10 konut planlıyoruz. Bunu da başaracak güçteyiz” dedi.

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Bozkurt Belediyesi’nin koordinasyon içinde olduğu belediyelerden desteklerin devam ettiğini vurgulayan Başkan Çelik, “Konyaaltı Belediyesi çöp kamyonu gönderdi. Muratpaşa’dan pikap, Muğla’dan da bir araç gelecek, ilçenin hizmetine sunulacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Birsen Çelik

Bozkurt Belediye Başkanı

Bozkurt’ta şimdi sosyal belediyecilik hakim...

Bozkurt Hakkında

Adı boz, toprağı bereketli, insanı sıcak…

Hava Durumu

BozkurtSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 14
21 Nisan 2024 Pazar 4 19Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 8 28Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Çok Bulutlu

Mahalleler

ALİKURT

ARMUTALAN

AVDAN

BAKLANKUYUCAK

BARBAROS

BAŞÇEŞME

CUMALI

ÇAMBAŞI

FATİH

HAMDİYE

HAYRETTİN

İNCELER

İNCELER TEKKESİ

MAHMUDİYE

MECİDİYE

MEHMETÇİK

MİMARSİNAN

SAZKÖY

TUTLUCA

YENİBAĞLAR

ALİKURT ARMUTALAN AVDAN BAKLANKUYUCAK BARBAROS BAŞÇEŞME CUMALI ÇAMBAŞI FATİH HAMDİYE HAYRETTİN İNCELER İNCELER TEKKESİ MAHMUDİYE MECİDİYE MEHMETÇİK MİMARSİNAN SAZKÖY TUTLUCA YENİBAĞLAR

Bozkurt Rehber

Kaymakamlık: 831 55 01

Belediye: 831 50 10

İlçe Emniyet Amirliği: 831 47 85

Jandarma: 831 44 88

Milli Eğitim Müdürlüğü: 831 55 05

Mal Müdürlüğü: 831 55 07

Tapu Müdürlüğü: 831 55 17

Nüfus Müdürlüğü: 831 55 14

Toplum Sağlığı Merkezi: 831 41 44

Tarım İlçe Müdürlüğü: 831 53 62

Müftülük: 831 55 16

Bozkurt Kadın Açık Cezaevi: 831 45 52

Noter: 831 45 71

(Alan kodu: 0 258’dir)