REKLAMI GEÇ

AKIN’IN HAYALİNİ KIZI GERÇEKLEŞTİRDİ

AKIN’IN HAYALİNİ KIZI GERÇEKLEŞTİRDİ

Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Buldanlı işadamı Ali Haydar Akın’ın hayalini kızı Feyza Çolakoğlu gerçekleştirdi. Çolakoğlu, Akın Ailesi’nin yıllarca oturduğu evi satın alarak Buldan Kaymakamlığı’na bağışladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2015 Cuma, 17:16

Rüştü ve Ali Haydar Akın kardeşlerin babaları tarafından 1932 yılında yaptırılan ve çocukluklarının geçtiği Akınlar Evi, Rüştü ve Ali Haydar’ın İstanbul’a göç etmesi, ailenin diğer bireylerinin de hayata veda etmesi sonrası satılmıştı. Ali Haydar Akın Buldan’ı her ziyaretinde evi tekrar geri almak istemiş ancak bu bir türlü gerçekleşmemişti.
Yukarı Park üstündeki Dokuma Pazarı Caddesi’ndeki Akın ailesine ait ev, yeni sahipleri Öğretmen Hasan-Ayşe Gündoğdu çiftinin vefat etmesi sonucu boş kalınca satılığa çıkarıldı.

Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali için Buldan’a gelen Ali Haydar Akın’ın kızı Feyza Çolakoğlu, baba yadigarı evin satılığa çıkarıldığını öğrenince bu fırsatı kaçırmadı. Gündoğdu ailesinden Turan Gündoğdu ile irtibata geçerek 261 bin liraya evi satın aldı. Çolakoğlu, baba evini, Buldan Kaymakamlığı’na bağışladı.

Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Akın ailesinin tarihi ve çok güzel bu evi Buldan Kaymakamlığına bağışlamasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Feyza Çolakoğlu hanımefendiye bu güzel jestlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ev, mimarlarımız tarafından yeniden elden geçirilecek ve ihtiyacımıza göre restore edilerek, Akın ailesinin şanına ve onuruna yakışır bir şekilde kullanılacaktır” dedi.

KAYNAK: buldandayaşam.net

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı