REKLAMI GEÇ

Alevlerin tehdit ettiği Türlübey Mahallesi boşaltılıyor

Alevlerin tehdit ettiği Türlübey Mahallesi boşaltılıyor

Buldan’ın Türlübey Mahallesi’nde dün söndürülen yangın bugün yeniden başladı. Alevlerin giderek arttığı mahallede cami hoparlöründen alevlerin köyü tehdit ettiği uyarısı ve ‘güvenli yerlere gidin’ çağrısı yapıldı. Köyün erkekleri yangın bölgesinde, kadın ve çocuklar köyden ayrılıyor. Buldan Belediyesi, iş makinesi ve iş gücü için yardım çağrısı yaptı.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2021 Salı, 20:10

Türlübey Mahallesi’nde dün öğle saatlerine başlayan yangın bu sabah itibariyle kontrol altına alınmıştı.

Kontrol altında tutulan yangın, öğleden sonra havanın aşırı sıcak ve kuru olması nedeniyle yeniden büyümeye başladı.

KÖYÜN ERKEKLERİ YANGIN BÖLESİNDE
KADINLAR, ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR TERK EDİYOR
Türlübey Mahallesinin dört bir yanını kızıl dumanlar sararken, cami hoparlöründen yangının köyü tehdit ettiği ve halkın güvenli yerlere gitmesi istendi. Kadın, çocuk ve yaşlılar köyden ayrılmaya başlarken, köyün erkekleri yangın bölgesindeki mücadelesini sürdürüyor.

YOLLAR DUMANLA KAPLI, YOLCULUK ZOR
Denizlihaber’in ulaştığı bir köy sakini, sıklıkla evlerini boşalmaları için anons yapıldığını çok zor durumda olduklarını ve giriş çıkış yollarının da dumanlarla kaplandığı belirtti.

BULDAN BELEDİYESİ’NDEN YARDIM ÇAĞRISI
Öte yandan Buldan Belediyesi, yangğını söndürmek için iş makinesi, tanker ve iş gücü için yardım çağrısı yaptı. Belediye hoparlöründen ve yakın köylerden anonsla yardım istenirken, sosyal medya hesabından da “İlçemiz, Türlübey ve Yayla bölgesinde meydana gelen orman yangınlarında kullanılmak üzere mücadele kullanılmak üzere traktör, tanker, greyder gibi iş makinelerine ihtiyaç vardır. İmkanı olan vatandaşlarımızın yangın bölgelerine gitmeleri, yangınla mücadele gönüllü olarak görev almak isteyen vatandaşlarımızın ise Alanyazı Meydanı’nda toplanmaları önemle rica olunur” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı