REKLAMI GEÇ

Balık ölümlerinin nedeni su kirliliği değil

Balık ölümlerinin nedeni su kirliliği değil

Buldan Süleymanlı Yayla Gölü’ndeki balık ölümlerinin nedeni henüz belli olmadı. Ancak İlçe Tarım ve Orman il ve İlçe Müdürlüğü’nün yaptığı su tahlilleri göl suyunun temiz olduğunu ve balık ölümlerinin sudan kaynaklanmadığını gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2019 Çarşamba, 11:24

Buldan Süleymanlı Yayla Gölü’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan balık ölümlerinin sudan kaynaklı olmadığı belirlendi. Tarım ve Orman il ve İlçe Müdürlüğü’nün göl suyundan aldığı numunelerde yapılan tahliller suyun temiz ve değerlerinin normal olduğunu gösterdi. Yaşanan balık ölümlerinin ise henüz nedeni anlaşılamadı. Tahminler balık ölümlerinin suda dönemsel olarak yaşanan oksijen yetersizliğinden kaynaklanıyor olabileceği yönünde.

BAŞKAN ŞEVİK RAPORU DEĞERLENDİRDİ
Laboratuar sonuçlarının balık ölümlerinin kirliliğe bağlı olmadığını gösterdiğini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Balık ölümlerinin oksijen seviyesinde yaşanan düşüşten kaynaklandığı düşünülüyor. Son günlerde Yayla Gölü’nde yeni balık ölümleri yaşanmıyor. Ölümlerin durmuş olması da bizleri sevindirdi ve rahatlattı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı