REKLAMI GEÇ

Başkan Şevik Ankara’dan söz aldı, TOKİ konutları yapılacak

Başkan Şevik Ankara’dan söz aldı, TOKİ konutları yapılacak

Ankara’da TOKİ Başkanlığı’na ziyaret eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçede TOKİ konutlarının yapımı için söz aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda da temaslarda bulunan Başkan Şevik, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi, destek istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2020 Perşembe, 17:32

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ankara’dan müjdelerle döndü. Ankara’da ilk olarak MHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Şevik, Genel Başkan Yardımcıları Emin Haluk Ayhan ve Sadi Durmaz ile bir araya geldi.

Buldan Belediyesi’nin, Alparslan Türkeş Parkı, Fırat Yılmaz Çakır Kültür Merkezi ve Kitap Kafe, PAÜ Buldan MYO yolu üzerinde Kitap Büfe ve Yenicekent başta olmak üzere 45 mahallede yapılan sosyal tesis gibi son bir yıllık alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra, 2019-2024 dönemine ait projelerin yer aldığı dosyayı veren Başkan Şevik, ilçede yürütülen restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla ilgili bilgi paylaştı.

ŞEVİK, TOKİ KONUTLARI İÇİN SÖZ ALDI
Başkan Şevik, Ankara ziyaretine TOKİ ile devam etti. TOKİ Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği temaslarda TOKİ’nin 100 bin+100 bin sosyal konut programına Buldan’ın da alınmasının gündeme geldiğini ve bu taleplerinin olumlu karşılandığını belirten Başkan Şevik, “TOKİ Başkanlığında gerçekleştirdiğimiz ziyaretler oldukça verimli geçti. Buldan için güzel sonuçlar aldık. TOKİ’nin 100 bin+100 bin Sosyal Konut Programına Buldan’ın da dahil edilmesi ve 2021’in Mart ayında konutların yapımına başlanabileceği müjdesini aldık. Vatandaşlarımıza ileriki günlerde başvuru tarihi ve şartları ile ilgili bilgilendireceğiz” dedi.

TURİZM PROJELERİNE BAKANLIKTAN DESTEK
Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda gerçekleştirdiği ziyaretlerde Müzeler Müdürü Gökhan Yazgı ile de görüşen Başkan Şevik, doğa turizm ve kültür kenti olan Buldan’da devam eden restorasyon ve sokak sağlıklaştırması projelerini anlatarak, içerisinde Buldan’ın doğa ve turizm dinamiklerinin yer aldığı dosyayı sundu.

Başkan Şevik, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ziyaretimizde, Pamukkale, Laodikya, Tripolis, Buldan ve Yayla Gölü’nü kapsayan Kral Yolu projemizi, restorasyon ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarımızı bir kez daha anlatma ve tanıtma imkanı bulduk. Yeni projelerimizi içeren dosyamızı Bakanlığa teslim ettik. Ayrıca, Tripolis kazı çalışmaları ile Hassas Koruma Alanı ilan edilen Süleymanlı Yayla Gölü projemizle ilgili son gelişmeleri de paylaştık. İlçemizin tarihi, doğal ve kültürel mirasını turizme kazandırılmasında destek talebinde bulunduk” dedi.

Yorumlar

buldansever   -  Bağlantı 2 Ekim 2020, 09:10

eyvahhh

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı